ajax-real-madrid-internazionale

Het mooiste aan de Champions League? De epische hymne!

Allemaal leuk hoor, potjes als Excelsior – Roda JC en Willem II – NAC Breda, maar dat is niets vergeleken met het spektakel dat vanavond weer officieel begint. De 26ste jaargang van de Champions League gaat weer van start en het wordt wederom genieten van levende legendes als Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic. Ook de sterren van de toekomst (Neymar, Kylian Mbappé, Marco Asensio-Willemsen) zullen acte de présence geven, waardoor het iedere ronde opnieuw smullen geblazen is.

Maar het mooiste van alles is niet de fameuze ‘cup met grote oren’ of de vele miljarden die in dit spel omgaan. Nee, wij willen stilstaan bij de prachtige muziek die je hoort als de spelers het veld oplopen. Klanken die je keer op keer kippenvel geven en alle affiches nét dat beetje extra geven. Om in de stemming te komen, vind je de hymne hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=0Qqd6T_A9LY

Oorsprong Champions League-hymne

Je zou denken dat dit een eeuwenoud gecomponeerd stuk is, maar niets is minder waar. Toen er afscheid werd genomen van de term ‘Europa Cup 1’ en men overstapte naar de Champions League, werd er hard gezocht naar iemand die een nieuw klassiek stuk maakte voor het bekendste clubtoernooi in het voetbal. Die man werd Tony Britten en hij is dus verantwoordelijk voor de muziek die bijna kwart voor negen wordt ingeluid en jou kippenvel bezorgd. Iedere keer weer.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

2 comments

Comments are closed.