beste-leukste-live-action-films

Zin in de nieuwste live action films? Dit zijn de beste aller tijden!

Het internet staat volledig op zijn kop sinds de trailers van enkele spraakmakende titels verschenen. Het gaat hier om Dumbo, Pokémon Detective Pikachu en Mowgli. Wat hebben ze allemaal gemeen? Het zijn stuk voor stuk live action films, die in een paar dagen tijd miljoenen keren werden bekeken. Je kunt dus rustig zeggen dat deze type films behoorlijk in trek zijn. Mocht je niet bekend zijn met dit genre, dan praten we jou in rap tempo bij!

Wat is een live action film?

De belangrijkste vraag waar wij een antwoord op hebben. Live action films zijn films waarbij acteurs en actrices worden ingehuurd om animatiefilms en/of cartoons op het witte doek te projecteren. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van een mix tussen echte mensen en geanimeerde figuren. Dit laatste kan in de vorm van cartoons (zoals bij Space Jam en Who Framed Roger Rabbit), maar ook door middel van CGI of knuffels. Denk hierbij aan Mowgli, Paddington en de aankomende Pokémon-film.

Beste (en leukste) voorbeelden

We zetten niet voor niets leukste tussen haakjes, want live action films moeten vooral leuk zijn! Films die animatie in zich hebben, moeten vooral een hoog entertainmentgehalte hebben. De onderstaande voorbeelden zijn daar het ultieme bewijs van.

‘Who Framed Roger Rabbit’ (1988)
Één van de trendsetters van dit nieuwe genre. Hoewel de eerste live action film al in 1950 werd gemaakt (Treasure Island) en Mary Poppins in 1964 volgde, is dit de meest bekende. Het was op dat moment – door alle bewerkingen – de duurste film ooit gemaakt. Het budget van de film was maar liefst 70 miljoen dollar, maar leverde dan ook het vijfvoudige op. Daarnaast won het ook zes (!) Oscars, waaronder Beste Visuele Effecten en Beste Filmmontage.

‘Paddington (1 en 2)’
Beide films zijn fantastisch om met vrienden, familie of je vriendin te kijken. De Peruviaanse beer behoudt in deze live action zijn charme en over de hele wereld werden de films dan ook warm onthaald. Paddington 2 heeft op Rotten Tomatoes zelfs een perfecte 100%-score, na 169 reviews! Alleen Toy Story 2 komt in de buurt van zo’n goede score.

‘Ted’ (2012)
Seth MacFarlane bewijst al jaren met Family Guy al over een bijzondere vorm van humor te beschikken en bij Ted is dat niet anders. De grofgebekte beer is in deze film samen met Mark Wahlberg groot geworden. Het heeft dan ook als gevolg dat Ted niet schroomt om ook een blowtje en een biertje te doen. De nog altijd legendarische trailer is absoluut de moeite waard om te kijken!

‘The Jungle Book’ (2016)
“Als je van beren leren kan. Van slimme beren leren kan.” We kunnen het allemaal blind meezingen en fans konden in 2016 hun hart ophalen, toen de live action film in de bioscoop verscheen. The Jungle Book heeft oogverblindende cinematografie en brengt het originele verhaal opnieuw tot volle wasdom. Met andere woorden: een film die je niet mag missen!

‘Space Jam’ (1996)
Hoe kunnen we deze klassieker ooit vergeten?! Breng de Looney Tunes, Michael Jordan en Bill Murray bij elkaar en je hebt een film die tot in lengte van jaren onder alle leeftijden populair blijft. Fans wachten al meer dan twintig jaar op het vervolg en die lijkt er nu eindelijk aan te komen! Volgens allerlei hints is het een kwestie van tijd totdat we het vervolg met LeBron James zien.

Een aantal van deze films zijn ongetwijfeld op Netflix, maar kijk ze snel voordat het te laat is! De streamingsdienst heeft er namelijk een handje van om titels uit het aanbod te verwijderen. Waarom ze dat doen is hier tot in detail te lezen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: