monopoly-for-millennials

‘Monopoly for Millennials’ steekt keihard de draak met de generatie van nu

Vergeet de Kalverstraat, het bouwen van hotels en de verlaat-de-gevangenis-zonder-betalen kaart. Speelgoedfabrikant Hasbro heeft een speciale editie van Monopoly op de markt gebracht: Monopoly voor Millennials. En je raadt het al, er wordt stevig de draak gestoken met de generatie van nu. Alleen de tekst op het bord (Forget real estate, you can’t afford it anyway) is al een vrolijke steek onder water.

Monopoly voor Millennials

We kennen allemaal een stereotype millennial. Iemand die met een baard en man-bun speciaalbier drinkt en volledig vegan aan een avocado knabbelt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze milieubewust zijn en geen geld hebben om een huis te kopen. Precies voor die mensen is deze Monopoly voor Millennials hét bordspel voor de feestdagen.

Lees ook: ‘Millennials kiezen eerder voor drugs dan voor bier.’

In deze versie krijgen spelers wel geld, maar niet om huizen en hotels te kopen. In plaats daarvan moet je het besteden aan toffe experiences. Voorbeelden hiervan zijn een driedaags festival, een yoga studio, vegan eten en het delen van een fiets. Maar er zijn ook andere experiences, zoals het wonen in de kelder van je ouders en hangen op de bank van een vriend.

Ironisch genoeg is de beste kaart die je kunt krijgen die van ‘ga gratis naar de gevangenis’, aangezien dat de enige plek is waar je géén geld verliest.

En hoe bepaal je wie als eerste mag gooien? Volgens boingboing.net gaat het hier om de persoon met de hoogste schulden! Als dat geen feest wordt.

Tekst gaat onder de foto’s verder.

monopoly-voor-millennials

monopoly-voor-millennials-nederland

Waar kopen?

Voorlopig is Monopoly for Millennials alleen nog te koop bij de Amerikaanse keten Walmart. Wij twijfelen er echter niet aan dat deze versie binnenkort ook in Europa en Nederland verkrijgbaar is. Mocht je deze speciale editie alsnog zo snel mogelijk willen hebben, dan moet iemand het daar kopen en naar jou toe brengen. Walmart doet namelijk niet aan bezorgen naar andere landen. Jammer, maar tot die tijd zullen we het met deze speciale versies van bordspellen moeten doen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: