metro-moskou-kunst

De metrohallen van Moskou kunnen zo in een museum!

En wij in Nederland maar denken dat we het openbaar vervoer goed onder de knie hebben. We mogen dan wel een werkend metrosysteem in ons land hebben, maar aan de aankleding mag nog wel wat gebeuren. Zeker als je naar de landen om ons heen kijkt. In Stockholm hebben ze 150 artiesten de wanden van het ondergrondse vervoer laten versieren, maar niks kan op tegen de Russische metrohallen.

In de hoofdstad Moskou kennen ze hallen van de metro die zo in het museum kunnen, want de kunst en historie spat er vanaf! Sinds 1935 bestaan de metro’s daar en verbinden Moskou met dertien verschillende lijnen. En wie daar om zich heen kijkt ziet dat er in die tijd kosten noch moeite zijn gespaard om het op te fleuren. De grote hoeveelheden marmer en het aantal kroonluchters – gecombineerd met de Stalinistische architectuur – maken het adembenemend om doorheen te lopen.

Metrohallen Moskou


Een bericht gedeeld door Franek (@franeeeeek) op

Een bericht gedeeld door Dinara (@didillina) op

De metrohallen van Moskou – en Rusland – staan de laatste tijd weer volop in de schijnwerpers. Dit heeft natuurlijk te maken met het WK voetbal, wat donderdag om vijf uur ’s middags van start gaat. Mocht je dus naar Rusland afreizen om België of Marokko aan te moedigen, dan weet je welk vervoer je moet nemen!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: