duurste-whisky-ooit-macallan

Deze Macallan is met één miljoen dollar de duurste whisky ooit!

Liefhebbers van een glas whisky op zijn tijd weten dat het drinken van deze sterkedrank niet bepaald een goedkope hobby is. Toch blijkt de passie voor de Macallan-fles er eentje te zijn voor de écht rijken onder ons. Tijdens een veiling in Hong Kong werd het record voor de duurste whisky-fles tweemaal verbroken.

Duurste glas whisky

Afgelopen vrijdag werd volgens Bloomberg een speciale 60 jaar oude Macallan (waarvan er maar twaalf op de wereld zijn!) voor het astronomische bedrag van 7,96 miljoen HK-dollars (1,01 miljoen Amerikaanse dollars) geveild. Een waarde waar de vorige duurste whisky een puntje aan kan zuigen. Voorheen ging het namelijk om een fles (wederom van Macallan) waar maar liefst zes liter drank in paste! Nu gaat het om een reguliere fles, al duurde het niet lang voor ook dit record aan diggelen viel.

Lees ook: deze whiskyglazen zijn een must voor iedere mancave!

Een paar uur later werd op eenzelfde fles nóg meer geld geboden. Deze keer ging de whiskyfles voor 1,1 miljoen dollar onder de hamer. En hoewel het hier waarschijnlijk om een prestige-dingetje ging (even laten zien wie de grootste heeft) zat er wel degelijk een verschil in beide flessen.

Exclusieve Macallan-fles

Dat de Macallan-flessen – die oorspronkelijk zo’n 570.000 dollar moesten opleveren, bijna de helft van het uiteindelijke prijskaartje – behoorlijk exclusief zijn, lieten we al even kort weten. Ze zijn 60 jaar oud, en met twaalf stuks in de hele wereld kun je rustig zeggen dat je er niet al te snel een slok uit moet nemen. Wat ze pas écht exclusief maken, zijn de handtekeningen van grote namen in de kunstwereld.

De fles die als eerste het record van duurste whiskyfles ooit verbrak is gesigneerd door de Italiaan Valerio Adami, die het ontwerp van het label heeft bedacht. De tweede en duurste Macallan heeft een krabbel van niemand minder dan Peter Blake. Voor de jonge lezers onder ons: dat is de man die verantwoordelijk is voor het ontwerp van het legendarische Beatles-album Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band.

 

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: