belg-rijkste-man-bank

Bizar! Heel even was Luc Mahieux de eerste biljonair ter wereld

Oh hallo, mogen wij ook zo’n overboeking? Heel even waande de Belgische Luc Mahieux uit Dinant zich de rijkste man ter wereld. Niet omdat hij een miljardendeal had gesloten of veel had geïnvesteerd in cryptomunten. Nee, Mahieux prijsde zichzelf gelukkig met een verkeerde overboeking. Waar er eigenlijk € 349 op zijn rekening moest worden gestort, kreeg hij opeens 2000 miljard euro extra! Inderdaad, 2000. MILJARD. EURO! Kassa, zou je denken, maar Mahieux kon zich slechts tijdelijk in het rijtje van Bill Gates, Jeff Bezos en Warren Buffet scharen.

Geen toegang

Tegenover Het Nieuwsblad deed Mahieux zijn opmerkelijke verhaal. “Plots was ik de rijkste mens ter wereld”, lacht Luc. “Ik dacht dat al mijn problemen waren opgelost.” Het bizarre bedrag kwam tot stand nadat hij zijn Visa-gegevens aan een ogenschijnlijk betrouwbare site gaf. “Maar toen ik zag dat er plots maandelijks 34,90 euro van mijn rekening ging door die website, probeerde ik dat stop te zetten”, aldus Mahieux. “Toen kwam plots dat bedrag op mijn rekening te staan.” De site die hem eerst het maandelijkse bedrag van € 34,90 aftroggelde maakte nu plotseling een bedrag over wat hem in een klap de eerste biljonair maakte.

In plaats van rondjes rond te kamer te rennen en een enkeltje naar een zonnig oord te boeken, besloot Mahieux – verstandig – alarm te slaan. Hij liet zijn Visa-kaart blokkeren, totdat deze zaak opgelost zou worden. Hier houdt het voor hem echter niet op, want toen hij zijn verhaal op Facebook deelde, stroomde uit het niets de vriendschapsverzoeken binnen. “Ik krijg vriendschapsverzoeken van mensen die ik helemaal niet ken” […] “Twee dagen geleden werd ik op straat zelfs ‘de miljardair’ genoemd.” Zo blijft het nu enkel een goed verhaal voor in de kroeg.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.