loterij-gegarandeerd-winst-miljonair

Bejaard echtpaar kraakt code loterij en wint 26 miljoen dollar in negen jaar!

Het leven is niet eerlijk. Terwijl jij elke maand alwéér niks wint met de loterij, slaagde deze wiskundige er de afgelopen jaren in om in negen jaar tijd meer dan 26 miljoen dollar op te strijken! De reden? Hij vond een fout in de logica van zijn lokale loterij en streek zo enorme hoeveelheden geld op. Bijna tien jaar na dato vertelt hij hoe hij het geluk letterlijk naar zijn hand zette.

Gegarandeerde winst loterij

In de Amerikaanse show 60 Minutes vertellen Jerry Selbee (80) en zijn vrouw Marge hoe ze tussen 2003 en 2011 een ‘fout’ in de loterij ontdekten en zo de zilvervloot binnenhaalden. Zestien jaar geleden vond Jerry hoe hij het systeem van de lokale loterij in Michigan kon kraken.

De Winfall-loterij had een regel waarbij de jackpot niet net zo lang opliep tot iemand alle zes getallen juist had. In plaats daarvan was er een plafond van vijf miljoen dollar. Werd die grens aangetikt, dan kwam er een ‘roll-down-week’. Dan werd het geld verdeeld over de spelers die drie of meer getallen goed hadden.

Lees ook: zo werd deze Belg kortstondig de eerste biljonair aller tijden!

Dat is waar Jerry in beeld komt. “Ik begreep meteen dat ik altijd zou winnen, als ik alleen tijdens die ‘roll-down’-weken speelde” […] “Als ik voor 1.100 dollar meespeelde, had ik mathematisch gezien kans om één keer vier juiste cijfers te hebben. Daarmee zou ik 1.000 dollar winnen.”

Maar daar hield het voor Jerry niet op. “Ik zou voor dezelfde inzet ook 18 of 19 keer drie cijfers juist hebben, goed voor 900 dollar winst. Dus voor elke investering van 1.100 dollar, zou ik normaal 1900 dollar terugverdienen.”

Screenshot ’60 minutes’: de prijsuitreikingen tijdens een normale trekking (boven) en een ‘roll-down-week’ (onder).

Multi-miljonairs

Het echtpaar riep het bedrijfje GS Investment Strategies LLC in het leven en zette met een groep van 25 man (familie en vrienden) grof in bij elke ‘roll-down-week’. Honderdduizenden dollars werden ingelegd en de loterij keerde zo gegarandeerd winst uit.

Toen in 2005 de Winfall-loterij ermee ophield (hoe zou dat toch komen), verschoven ze hun aandacht naar een soortgelijke loterij in Massachusetts. Ruim 1450 kilometer reed de groep naar deze loterij om bakken met geld aan loten te spenderen. En je raadt het al: ook daar harkten ze onwaarschijnlijke hoeveelheden dollars bij elkaar. In totaal liep dit bedrag op naar 26 miljoen dollar, waarvan 8 miljoen dollar pure winst was.

Lees ook: volgens dit onderzoek maakt geld wél gelukkig!

In 2011 eindigde dit bizarre verhaal echter abrupt. De krant The Boston Globe kreeg lucht van deze gebeurtenissen en bracht naar buiten hoe er in Massachusetts voor bizar hoge bedragen op loten werd ingezet. Er werd een onderzoek ingesteld naar corruptie en de loterij sloot haar deuren. Jerry en Marge werden nooit veroordeeld. Zij deden niks illegaals, maar wisten enkel de code van twee loterijen te kraken.

Film

Het lijkt erop dat Jerry en Marge Selbee acht jaar na dato nog één keer flink kunnen cashen. De rechten van hun verhaal zijn verkocht en dus lijkt er een film over dit stel in de maak. In de tussentijd werd het verdiende geld prima gespendeerd. De twee lieten de teugels een beetje vieren en stopten vrienden, familie en hun zes kinderen, veertien kleinkinderen en tien achterkleinkinderen een klein zakcentje toe.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: