rijkste-mensen-cryptocurrency

Forbes’ lijst met rijkste crypto-mensen staat vol van de miljardairs

Het is allang geen nieuws meer dat er naast onze gewone betaalmiddelen ook digitaal met muntjes wordt gestrooid. Sinds oktober 2017 houden de bitcoins en andere vormen van cryptocurrency de Nederlanders volledig in hun greep. Want zeg nou zelf: wie wil nou niet bijna letterlijk slapend rijk worden? Nou, afgaande op de koers van de afgelopen weken zou je een crash van jewelste gemaakt hebben. Neemt niet weg dat er alsnog mensen zijn die door deze valuta prima gecasht hebben, veelal doordat ze er vanaf dag één in geïnvesteerd hebben. Om in kaart te brengen hoe explosief hun vermogen is gegroeid heeft Forbes een speciale lijst in het leven geroepen: die van rijkste mensen door cryptocurrency.

Rijkste mensen cryptocurrency

We kennen Forbes al van de lijstjes waarin de rijkste mensen met euro’s, dollars en yens vertoeven, vaak met tientallen miljarden tegelijk. Op die lijst prijken de namen die we met z’n allen wel kennen: Bill Gates, Jeff Bezos, Elon Musk, Mark Zuckerberg, Warren Buffet. You name ‘em, they have ‘em. Bij deze lijst is dat wat anders. Het gaat hier om mensen waar we vaak niet eerder van hebben gehoord en die sinds 2013 (misschien zelfs eerder) een paar duizend dollar in bitcoins en/of andere cryptomunten staken. Sinds die koersen zo explosief zijn gestegen hoeven zij nooit meer te werken, al kiezen zij daar vaak wel voor. Het ondernemersbloed kruipt immers waar het niet gaan kan.

Lees ook: 20 hobby’s die miljardairs met elkaar gemeen hebben

Om de volledige lijst van Forbes uit te lichten is wat overdreven, maar het kan geen kwaad om een paar kopstukken met je door te nemen. Dan weet jij de achtergrond van deze mannen en krijg jij hopelijk de inspiratie om net zo’n groot vermogen bij elkaar te buffelen.

Chris Larsen (57 jaar)

Is mede-oprichter van het bedrijf Ripple, die internationale betalingen van banken met cryptomunten faciliteit en de blockchain technologie erachter verder ontwikkelt. Hij bezit voor 5,2 miljard aan XRP, de crytpomunt van Ripple, en heeft daarnaast nog een paar miljard aan andere digitale valuta. Daarmee staat zijn totale waarde op zo’n 7,5 tot 8 miljard dollar aan cryptomunten.

Changpeng Zhao (41 jaar)

Heeft met een geschat online-vermogen van 1,1 tot 2 miljard dollar een stuk minder te besteden dan Chris Larsen, maar dat betekent niet dat Zhao de eindjes aan elkaar hoeft te knopen. Zhao is het brein achter Binance, wat niet alleen een cryptocurrency exchange is, maar ook over haar eigen munt beschikt. In slechts zeven maanden steeg het bedrijf dermate hard dat Zhao daar nu flink wat centjes aan heeft verdiend.

Cameron en Tyler Winklevoss (beiden 36 jaar)

Kennen we de gebroeders Winklevoss nog? Wie The Social Network heeft gezien wel, want daar kwam naar voren dat de tweeling ooit Mark Zuckerberg aanklaagde wegens het stelen van het idee om het sociale medium Facebook op te richten. Dat wisten ze niet te winnen, maar Cameron en Tyler gingen daarna niet bij de pakken neerzitten. Ze zijn niet alleen Olympische roeiers, maar belegden in 2013 een deel van hun spaargeld in de bitcoin. De krankzinnige stijging die deze doormaakte kennen we allemaal en zorgde er tevens voor dat zij de eerste ‘bitcoinmiljardairs’ waren. Na de crash van de afgelopen weken wordt hun vermogen geschat tussen de 900 miljoen en 1,1 miljard dollar aan cryptomunten.

Koers bitcoin

De vraag is nu: is het handig om op de bitcoin-trein te springen? Afgaande op de koersen van de afgelopen weken zeker niet, want die koers in volledig ingestort. Na de enorme hype die eind 2017 werd gecreëerd was één bitcoin afgelopen november opeens bijna 20.000 dollar waard! Daar is nu weinig meer van over, want diezelfde waarde is in amper twee maanden tijd meer dan gehalveerd, met een dieptepunt van nog geen 6,000 dollar. De keus is dus volledig aan jou om hier wel of niet in te stappen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

3 comments

Comments are closed.