Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #8: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Ambassadeurs uit Rusland gezet

755, dat is het aantal Amerikaanse ambassadeurs dat een nieuw onderkomen mag zoeken. Naar aanleiding van enkele sancties tegen Rusland is dit het antwoord van president Poetin. Door deze maatregel zijn er nu evenveel ambassadeurs in Amerika als in Rusland.

Amsterdam kijkt naar Zomergasten

Het werd buiten op grote schermen uitgezonden, in bioscopen en in cafés. Nee, geen wedstrijd van Ajax, maar het bezoek van de burgermeester van Amsterdam Eberhard van der Laan aan Zomergasten. In totaal zagen bijna een miljoen mensen hoe de ernstig zieke van der Laan praatte over zaken als zijn ziekte, de stad Amsterdam en het zijn van burgermeester.

Oranjedames zijn door!

Het was geen moment spannend tegen Zweden. Eenvoudig werden de dames aan de kant gezet door ‘onze’ Oranjeleeuwinnen. Doelpunten van Lieke Martens (hieronder te zien) en Vivianne Miedema bezorgden Oranje een plek in de halve finale. Daarin moeten zij het opnemen tegen Engeland.

Ups en downs voor Max

Opnieuw pakte Max Verstappen punten voor Red Bull Racing tijdens de Grand Prix van Hongarije, maar deze keer was het met een nare bijsmaak. Een fout van Verstappen zorgde er namelijk al vroeg voor dat ploeggenoot Daniel Ricciardo moest uitvallen. Desondanks finishte de Nederlander als vijfde. De race werd gewonnen door Sebastian Vettel, voor Kimi Räikkönen en Valtteri Bottas.

Lees ook: Koffiepraat #7

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: