Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #7: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Tour #4 voor Froome

Hij kwam de hele Tour de France nauwelijks in gevaar, maar Christopher Froome heeft nu officieel zijn vierde eindzege in de Ronde van Frankrijk te pakken. De Brit (met Keniaanse roots) bleef Rigoberto Urán met 54 secondes voor. Romain Bardet completeerde het podium. In de tijdrit liet Froome andermaal zien oppermachtig te zijn, al won hij die rit niet. De rit op de Champs-Élysées was daarna voor hem een formaliteit.

Prachtzege voor Groenewegen!

Maar voor Dylan Groenewegen niet! De sprinter slaagde erin om de laatste rit van de Tour op zijn naam te schrijven. En zo wist hij na vele pogingen toch nog een etappe te winnen. En wat voor één! 250 meter voor het eind ging Groenewegen van kop af aan de sprint aan, waardoor hij André Greipel te slim af was. Hevig geëmotioneerd stond hij daarna de pers te woord. “De sprint leek een eeuwigheid te duren, maar ik pak hem gewoon.”

En ook voor Kiki!

Je zou het door al het fietsgeweld bijna vergeten, maar ook in het tennis werd er door Nederland feestgevierd. Kiki Bertens wist in Gstaad het WTA-toernooi winnend af te sluiten. Ze won de finale van Anett Kontaveit met 6-4, 3-6, 6-1. Vanzelf ging het niet, want coach Raemon Sluiter stond meermaals zijn pupil gepassioneerd te woord. Dat is hieronder te zien.

Exit Sean Spicer

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar voor woordvoerder van het Witte Huis Sean Spicer zit zijn dienstverband erop. Een lange reeks van versprekingen, blunders en onhandige opmerkingen zijn hier aan ten grondslag gegaan. Hij nam ontslag nadat hij niet tevreden was met de aanstelling van de nieuwe communicatiedirecteur van het Witte Huis (Anthony Scaramucci). Hij wordt opgevolgd door Sarah Huckabee Sanders.

Voor wie geen genoeg kan krijgen van zijn versprekingen, is hier een kleine compilatie.

Volledige ‘nerd-out’ op Comic Con

In San Diego konden alle fans van de Comic Con hun hart ophalen. Drie dagen lang was het tijd om te genieten van het nieuws wat bekende regisseurs, acteurs en actrices te melden hebben. En ze werden niet teleurgesteld. Een kleine greep van wat bekend werd gemaakt:

  • Er komt een vervolg van Wonder Women
  • Er komt een vervolg van Suicide Squad
  • De nieuwe trailer van Thor: Ragnarok werd getoond
  • Er kwam een sneak peek van zowel Justice League als Aquaman

Lees ook: Koffiepraat #6

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: