Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #31: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Ollongren vs. Baudet

De kans is groot dat je onder een steen hebt gelegen als je het akkefietje tussen de minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren en FvD-leider Thierry Baudet hebt gemist. Tijdens een lezing in Nijmegen zei Ollongren onder meer dat Baudet “geobsedeerd lijkt te zijn door één van de weinige taboes waar ik als progressieve liberaal aan hecht: het praten over rassen in het politieke debat.” Daaropvolgend deed Baudet in Amsterdam aangifte tegen Ollongren wegens smaad en laster.

Wel of geen donorwet?

Hoewel de donorwet van D66-kamerlid Pia Dijkstra een meerderheid kende in de Tweede Kamer is het nog niet zeker of het ook de Eerste Kamer passeert. Een meerderheid is in deze afhankelijk van de PvdA, die nog niet hun besluit hebben genomen. In de donorwet is iedereen donor, tenzij er bezwaar wordt gemaakt. Nu kun je alleen laten weten wanneer je wél donor wordt.

Nederlander zwaargewond in Oostenrijk

In het Oostenrijkse Kirchberg is een 20-jarige Nederlander in de nacht van vrijdag op zaterdag na een handgemeen zwaar gewond geraakt. Acht andere Nederlanders werden hiervoor opgepakt, waarvan er nog één hoofdverdachte vast zit. Volgens de Tiroler Zeitung begon het gevecht in een café en liep het buiten verder uit de hand. Het slachtoffer heeft zijn dijbeen en meerdere ribben gebroken en verwondingen aan zijn hoofd opgelopen.

Renate van der Gijp zorgt voor ophef

Kijkers van Voetbal Inside wisten niet wat ze zagen toen in het laatste deel van het RTL 7-programma René van der Gijp als Renate – met pruik en al – de uitzending afmaakte. De grap had te maken met de transformatie van VTM-journalist Boudewijn (tegenwoordig Bo) van Spilbeeck van man naar vrouw. Het VI-fragment leidde tot veel ophef en commotie en de directie van RTL gaat in gesprek met de heren van de veelbesproken tv-show.

Van der Poel buigt hoofd tijdens veldrijden

Hij leek al jaren onklopbaar op de fiets, maar in de modder van Valkenburg moest Mathieu van der Poel het hoofd buigen. De Limburger pakte op het WK brons. De gouden plak werd uitgereikt aan de Belgische Wout van Aert. Toch kan Van der Poel ondanks de mindere dag zich er goed bij neerleggen. “Als ik op waarde wordt geklopt, kan ik ermee leven.”

Lees ook: Koffiepraat #30

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

 

Category: Nieuws

Tags: