eerste-trailer-vincent-gogh-biopic

‘At Eternity’s Gate’: Willem Dafoe gaat voor Oscar in Vincent van Gogh biopic

Het gebeurt niet vaak dat Hollywood aan de haal gaat met iconische Nederlandse personen, maar de eerste trailer van At Eternity’s Gate laat zien dat het hier menens is. In de biopic van Vincent van Gogh wordt een blik aan A-acteurs opengetrokken om een hoop Oscars in de wacht te slepen. Zo speelt Willem Dafoe (Platoon) één van de grootste Nederlandse schilders aller tijden. Hij wordt bijgestaan door Rupert Friend (Homeland, Hitman) en Mads Mikkelsen (Casino Royale, Hannibal). Alles wijst er dus op dat deze film in de prijzen gaat vallen.

Trailer ‘At Eternity’s Gate’

Hieronder is de eerste trailer van At Eternity’s Gate te zien. Het wordt al snel duidelijk dat er niet zozeer op het werk van Van Gogh wordt ingezoomd, maar juist op zijn ingewikkelde persoonlijkheid. Één ding is zeker: Willem Dafoe is perfect voor deze rol gecast. De film zal op 14 februari (Valentijnsdag) 2019 in de bioscoop verschijnen.

Films Vincent van Gogh

In Nederland hebben we ook meer dan eens aandacht besteed aan Vincent van Gogh in de vorm van films en series. Degene die men het best kent, is de serie Van Gogh; een huis voor Vincent (2013), waarin Barry Atsma de rol van de kunstenaar op zich neemt. Ook verscheen vorig jaar het werk Loving Vincent, dat genomineerd was voor een Oscar in de categorie ‘Beste Animatiefilm’. In Amerika is het alweer een aantal jaar geleden dat deze geniale gek op het witte doek verscheen. Dat was in 2010, toen Benedict Cumberbatch (Dr. Strange, The Imitation Game) in de huid van Vincent van Gogh kroop. Toch lijkt deze biopic de meeste kans te maken op een grote prijs.

Ben je zelf meer van de actiefilms en ben je benieuwd welke film je deze herfst moet kijken? Dan raden wij jou de remake van Robin Hood aan. De trailer hiervan is hier te bekijken.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: