Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #27: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Survivalrun ingekort door hevige kou

In het Gelderse Beltrum is een survivalrun ingekort nadat enkele deelnemers onderkoeld moesten opgeven. De temperatuur was rond het vriespunt, waardoor het bepaald geen pretje voor de mensen was, die 52 hindernissen moesten ondergaan. Geruchten dat 60 mensen door de kou moesten opgeven, klopte niet volgens organisator Stef Beunk.

winnaar Golden Globes bekend

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri heeft afgelopen nacht de prijs voor Beste Film tijdens de Golden Globes gewonnen. Deze gaat over onopgeloste moord en is geregisseerd door Martin McDonagh. Daarmee liet het Dunkirk, The Post, The Shape Of Water en Call Me By Your Name achter zich. De avond stond echter in het teken van #metoo, doordat vrijwel alle Hollywoodsterren in het zwart gekleed waren, om hier aandacht voor te vragen.

Wie Is De Mol? weer van start

Op epische wijze is een gloednieuw seizoen van een de populairste programma’s van Nederland van start gegaan: Wie Is De Mol?. In tweetallen moesten tien bekende Nederlanders (met onder andere Jan Versteegh en Simone Weimans) een kluis openmaken, waarmee ze de test niet hoefden te maken. Iets waar de duo’s Versteegh-Van Tol en Boszhard-Haverkort niet in slaagden. Uiteindelijk Ron Boszhard het onderspit delven en zag hij zo nooit de andere kandidaten en presentator Art Rooijakkers.

Coutinho volgende ‘100 miljoen-man’

De transferwindow is het voetbalwereldje pas een paar dagen weer open, maar Philippe Coutinho heeft zijn klapper al te pakken. De Braziliaanse spelmaker van Liverpool verkast naar FC Barcelona voor het monsterlijke bedrag van 120 miljoen euro, exclusief bonussen van pakweg 40 miljoen. Daarmee verdient Liverpool de transfer van Virgil van Dijk ruimschoots terug, die voor een slordige 85 miljoen euro Southampton verruilde voor Anfield Road.

Game of Thrones kijken met Emilia Clarke

Dat is nog eens geluk hebben. Tijdens een veiling voor het goede doel in Hollywood werd de prijs aardig opgedreven om een avondje Game of Thrones te kijken met hoofdrolspeelster Emilia Clarke. Heel even leek niemand minder dan Brad Pitt er met de hoofdprijs vandoor te gaan door 120.000 dollar te bieden, maar de uiteindelijke winnaar legde 40.000 meer op tafel. Zo beleeft deze onbekende de avond van zijn leven.

Lees ook: Koffiepraat #26

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.