Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #16: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Hoe loopt het af met Hennis?

Na het schrijnende dossier over de toestand van de militairen in Mali en de trap na van vice-premier Lodewijck Asscher, lijkt de positie van demissionair minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert onhoudbaar geworden. Dinsdag gaat ze een debat aan met de Tweede Kamer, maar gefluisterd wordt dat ze dat moment voorblijft en de eer aan haarzelf houdt. Dat lijkt dan ook het einde van de politieke carrière van de VVD’ster.

Maleisische glorie voor Verstappen

Een grote dag voor de pas twintig jaar geworden Max Verstappen. Zondagochtend – Nederlandse tijd – schreef hij de Grand Prix van Maleisië op zijn naam. Nadat hij in de vijfde ronde Lewis Hamilton voorbij streefde, gaf Max de zege niet meer weg. En daarmee heeft hij na zijn zege in Barcelona (2016) een nieuwe overwinning te pakken. Hamilton werd tweede, Daniel Ricciardo derde.

Volleybalsters grijpen naast titel

Ze gingen voor de Europese titel, kwamen tot de finale, maar moesten het hoofd buigen voor Servië. De volleybalfinale in het Azerbeidzjaanse Baku werd door de Nederlandse vrouwen spijtig genoeg met 3-1 in sets verloren. Toch mogen ze trots zijn op hun prestatie, aangezien ze niet volslagen kansloos waren tegen de torenhoge favoriet.

Grote rellen in Catalonië

Meer dan 700 Catalanen raakten gewond tijdens rellen. Dit komt door het referendum over afscheiding van Spanje dat zondag werd georganiseerd, maar vooraf al niet erkent werd door de Spaanse regering. De protesten leidden tot hard ingrijpen van de politie. De situatie was zelfs zó onveilig dat de wedstrijd FC Barcelona – Las Palmas achter gesloten deuren werd gespeeld.

Stones rocken nog steeds ArenA

Ze zijn inmiddels 70+ jaar, maar de Rolling Stones wisten afgelopen zaterdag nog altijd het publiek in de Johan Cruijff ArenA goed te vermaken. Mick Jagger en co. lieten andermaal hun kunsten zien met nieuw werk, maar ook oude klassiekers als AngieSympathy For The Devil en Paint It Black passeerden de revue.

Lees ook: Koffiepraat #15

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: