Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #15: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Nederland geeft aan Sint-Maarten

13 miljoen euro and still counting (Giro 5125). De inzamelingsactie voor de ramp op Sint-Maarten (door orkaan Irma) was afgelopen vrijdag een groot succes. Met het opgehaalde bedrag kunnen hulpverleners voor eten, drinken en medicijnen zorgen.

Belangrijke zege PSV in eerste topper

Ondanks lang aandringen van Feyenoord besliste Gastón Pereiro de eerste topper in de Eredivisie voor PSV (1-0). Hoewel de uitslag niet volledig terecht was, werd de topper overschaduwt door een moment in de eerste helft. Toen kwam Steven Berghuis hard – en ongelukkig – in op PSV’er Luuk de Jong, die daarbij gebroken ribben opliep. Het fragment is hieronder te zien.

Drama voor Max

En weer duurde het avontuur wat Formule 1 heet voor Max Verstappen niet al te lang. Hoewel hij knap van de tweede plaats startte, duurde de Grand Prix van Singapore voor Max nog geen bocht. We kunnen er lang en kort over praten, maar het beste kun je de crash maar aanschouwen. Met speciaal beeld van achter de schermen bij Ziggo Sport. Winnaar was Lewis Hamilton, voor Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas.

Grote drukte bij Dam tot Damloop

Maar liefst 44.000 Abebe Bikila’s in spe deden aan dit spektakel mee. Een race van tien mijl die van de Prins Hendrikkade naar de Peperstraat in Zaandam loopt. Het evenement werd echter opgeschrikt door een deelnemer die vlak voor de finish in elkaar zakte en gereanimeerd moest worden. Hij is inmiddels naar het ziekenhuis gebracht.

Oktoberfest weer van start

De lederhosen en bierpullen kunnen weer van stal worden gehaald, want dit weekend is het Oktoberfest in Duitsland weer van start gegaan. In München vloeit het bier weer rijkelijk en zal menig inwoner met een kater de volgende dag opstaan. Hoewel het dit weekend regenachtig begon, was het niet minder feestelijk!

Lees ook: Koffiepraat #14

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: