ronnie-flex-standbeeld-capelle

Géén 1 april-grap meer: ‘Ronnie Flex moet eigen standbeeld krijgen’

Inwoners van Capelle aan den IJssel moeten ietwat verward op hebben gekeken toen eind maart het bericht naar buiten kwam dat Dwars (de jongerenorganisatie van GroenLinks) voor een standbeeld van Ronnie Flex in de Zuid-Hollandse gemeente pleitte. Toen het om een 1 april-grap bleek te gaan dachten ze dat de storm van reacties zou gaan liggen, maar dat is niet gebeurd. Sterker nog: er komt nu een petitie om de rapper in brons te vereeuwigen.

Petitie standbeeld

Op de website waar petities online ondertekend kunnen worden loopt het storm voor Ronnie. De man van hits als Drank en Drugs (met Lil’ Kleine), Narcos, Wat Is Love, Non Stop en natuurlijk Blijf Bij Mij (met Maan) scoort aan de lopende band grote hits en dus hebben al bijna duizend mensen officieel hun goedkeuring uitgesproken om een standbeeld van hem te laten maken. Wie weet gaat de gemeente dus haar goedkeuring uitspreken over dit initiatief voor de rapper, wiens roots in Capelle liggen.

Reactie Ronnie Flex en Dwars

De hoofdpersoon in dit opmerkelijke verhaal is wel te porren voor een dergelijke actie. Op Twitter laat hij met de veelzeggende woorden “Dit zou zo mooi zijn” er geen misverstand over bestaan. Wat hem betreft zou het een kroon op zijn nog jonge carrière zijn.

Dwars, initiator van dit idee, liet tegenover het AD weten dat het niet verwacht had dat er zóveel animo zou zijn, al staan ze volledig achter het idee, aldus Bas van Weegberg, voorzitter van Dwars. “Het begon als grap, maar nu willen we doorzetten.” […] “Ronnie Flex is echt een voorbeeld voor jongeren. Hij had een wietverslaving, daar is hij van af en hij is daar heel open over. Hij zegt goede dingen in zijn nummers én hij stemt op GroenLinks, zo heeft hij in een van z’n nummers verklapt. We willen hem graag in het zonnetje zetten.”

Lees ook: luister hier het nieuwste Eminem-album ‘Revival

Binnenkort wordt de petitie ingediend bij de gemeente van Capelle en is er sprake van meer duidelijkheid.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Muziek

Tags: