Max-Verstappen-pole-position-Singapore

Wat een baas! Max Verstappen pakt eerste startrij in carrière

Over een paar dagen wordt Max Verstappen pas twintig jaar, maar hij heeft tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Singapore de eerste startrij voor elkaar gebokst. In zowel de derde vrije training als Q1 en Q2 was Max de snelste, maar tijdens de laatste en beslissende kwalificatieronde kwam de favoriete coureur van Nederland een paar tiende tekort. Hij reedt in de Red Bull een tijd van 1:39:814, waarmee hij sneller is dan Daniel Ricciardo, maar langzamer dan Sebastian Vettel.

Monza en Barcelona

Twee weken geleden was de Limburger er ook al ontzettend dichtbij. Toen stond Max Verstappen lange tijd op plek één, maar werd van de bovenste plaats verstoten door Lewis Hamilton, die destijds het record van meeste pole positions van Michael Schumacher pakte.

Je zou bijna vergeten dat Max nog wel de jongste winnaar van een Grand Prix is (in Barcelona, 2016). Toen mocht hij op de hoogste tree staan, nadat Lewis Hamilton en Nico Rosberg elkaar in de eerste ronde van de baan reden.

Renault-motor

De eerste startrij is een enorme opsteker voor de Nederlander. Het hele seizoen kwakkelt Max al met zijn Renault-motor, wat hem een groot aantal punten kostte. Veel races kon hij door pech niet uitrijden, maar nu kan de champagne voorzichtig ontkurkt worden!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: