Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #14: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Sint-Maarten volledig in puin

Vier doden, ontelbaar veel mensen zonder huis, eten en drinken en een eiland dat compleet verwoest is. In Sint-Maarten is het alarmfase 1 en zaak dat iedereen zo snel mogelijk toegang heeft tot eerste levensbehoeften. Orkaan Irma heeft zijn sporen achter gelaten en nu is het tijd voor de wederopbouw. En ook jij kunt daar iets aan doen, door te doneren aan giro 5125.

Ook andere orkanen houden huis

Niet al te lang geleden had Amerika te maken met Harvey in Texas, maar nu is het Irma dat naar Florida trekt. In de straten van Miami staat lang niet alles meer overeind en dus wordt ook daar gevreesd voor een enorme schade. Blijft het daarbij? Helaas niet, want orkaan Katia raast op dit moment door Mexico. Voorlopig houdt de storm dus met volle kracht aan.

Het einde van Alberto Contador

Veertien jaar was Alberto Contador profwielrenner, maar na de laatste etappe van de Vuelta (gewonnen door Christopher Froome) neemt de Catalaan afscheid van het peloton. En daarmee verliest de wereld één van de laatste spectaculaire renners. Hij was iemand die altijd aanviel en daarmee grote successen haalde. Door twee keer de Giro, tweemaal de Tour en drie keer de Vuelta te winnen, is hij één van de grootste renners van zijn generatie. En met een etappezege (afgelopen zaterdga) zegt El Pistolero vaarwel en adiós.

US Open prooi voor Nadal

Rafael Nadal mag alweer zijn zestiende grandslamtoernooi op zijn naam schrijven. De Spanjaard versloeg de Zuid-Afrikaanse Kevin Anderson in de finale met 6-3, 6-3, 6-4. Daarmee wint hij zijn tweede grote titel van dit jaar, nadat hij eerder Roland Garros voor de tiende keer won. Bij de vrouwen wist de Amerikaanse Sloane Stephens de titel op haar naam te schrijven. Zij versloeg landgenote Madison Keys met 6-3, 6-0. De eindzege is extra bijzonder, omdat ze niet al te lang geleden door lang blessureleed op plaats 900 stond.

Haalt Frank de Boer oktober?

Dat is de grote vraag. Na vier duels in de Premier League staat het Crystal Palace van De Boer op nul punten en nul doelpunten. Met deze dramatische reeks dreigt een bijzonder snel afscheid. Een 1-0 nederlaag tegen Burnley maakte de positie van de voormalig Ajax-trainer erg wankel.

Lees ook: Koffiepraat #13

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: