Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #11: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Rouw in Barcelona en Finland

Met een gevoel van afschuw en verdriet zijn zowel de Catalanen als de Finnen de afgelopen dagen door het leven gegaan. Nadat vrijdag een bestelwagen op een mensenmassa op de Ramblas inreed, kwamen er dertien mensen om het leven. Ook waren er honderd gewonden.

Alsof dat niet genoeg was werd een dag later Finland opgeschrikt door terroristisch geweld. Een grote steekpartij in Turku zorgde ervoor dat twee vrouwen om het leven kwamen. Daarnaast waren er zeven gewonden.

Jerry Lewis overleden

Één van de meest legendarische komieken overleed gisteren. Jerry Lewis (91) was vooral in de jaren ’50 als komisch duo met Dean Martin ongekend populair. Daarmee was Lewis een grootheid in de moderne tijd van het cabaret en de lach.

Steve Bannon weg uit Witte Huis

Steven Bannon, de rechterhand van president Donald Trump, heeft vaarwel gezegd tegen het Witte Huis. Hij vertrok vanwege een conflict tussen hem en Jared Kushner. De man die bekend staat als het brein achter de campagne van Trump gaat weer aan de slag bij Breitbart News, de conservatie nieuwswebsite waar hij eerder al werkzaam voor was.

De Vuelta is begonnen

Het gebeurde met een stuk minder bombarie dan de Tour de France, maar de Ronde van Spanje is dit weekend van start gegaan. Grote favorieten voor de Vuelta Ciclista a España zijn Alberto Contador en Christopher Froome (die ook al de Tour won). Voor Nederland is Steven Kruiswijk de grootste kanshebber, al liep hij de eerste etappes al achterstand op.

Net zoals het EK hockey

En niet alleen de Vuelta, maar ook het EK hockey ging afgelopen weekend van start. In ons eigen land gaan zowel de heren als de dames op jacht naar een gouden medaille. De vrouwen (zonder de gestopte Ellen Hoog en Naomi van As) plaatsten zich gisteren voor de halve finales. De mannen openden gisteren het toernooi met een overwinning op Spanje.

Lees ook: Koffiepraat #10

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: