Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #10: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Het bord mag weer op schoot!

Na een lange zomerstop is de Eredivisie afgelopen weekend weer begonnen en direct vielen we met de neus in de boter. Ajax kreeg direct tik van Heracles Almelo (2-1 verlies) en er vielen massa’s doelpunten. Maar liefst 37 keer werd het net in de eerste speelronde gevonden! Een ongekend aantal.

Opblijven voor Dafne’s goud

Oké, echt opblijven was het niet (de race begon 22:50), maar zaterdag zagen twee miljoen mensen hoe Dafne Schippers opnieuw geschiedenis schreef. Op de 200 meter sprint prolongeerde de Utrechtse in Londen haar wereldtitel in een tijd van 22,05. Wat een prestatie!

En een tragisch einde van Usain Bolt

Minder soepel liep het bij de Jamaicaanse atleet Usain Bolt. In zijn allerlaatste race (de 4×100 meter estafette) moest hij als laatste loper zijn land alsnog een medaille bezorgen. Het liep echter tragisch af. Op het moment dat Lightning Bolt nog eens versnelde, schoot het erin bij zijn hamstring en haakte hij geblesseerd af. Zo eindigt een legendarische carrière op afschuwelijke wijze.

Rellen in Charlottesville om standbeeld

Extreemrechtse bewoners (leden van Unite The Right) in Charlottesville (Virginia) zijn niet te spreken over een beslissing van hun gemeente. Reden hiervoor is een beeld van voormalig generaal Robert E. Lee dat verwijderd wordt. Waarom dat voor anderen aanstootgevend is? Omdat Lee ten koste van alles de slavernij niet wilde afschaffen. Het leidde tot grote rellen, waarbij zelfs een 32-jarige vrouw om het leven kwam.

Onze koning heeft een baard!

Soms zijn er lichtpuntjes op de meest donkere dagen. Tijdens de begrafenis van Jorge Zorreguieta (de vader van Koningin Máxima) werden er kiekjes geschoten van onze Koning. Met een baard. OMG! En het staat hem ook nog eens goed. Al enkele jaren wordt er gespeculeerd of Willem-Alexander er goed uit zou zien met baard en hier zijn dan eindelijk de beelden.

Lees ook: Koffiepraat #9

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: