Horrorfilms-sporten-onderzoek

‘Van horrorfilms verbrand je net zoveel als met sporten’

We hebben Halloween inmiddels achter ons gelaten, maar dat betekent niet dat we minder van een goede horrorfilm kunnen genieten. Ze houden ons ademloos aan het beeld gekluisterd, totdat dat ene schrikmoment plaatsvindt. We geven toe, ze zijn niet allemaal even goed, maar degenen die er écht toe doen bezorgen iedereen direct een hoop angstzweet. Je hartslag gaat omhoog, transpireert als een gek en kunt de rest van de dag geen oog dichtdoen. Je zou dus denken dat deze films helemaal niet goed voor je zijn, maar het tegendeel is waar.

Lees ook: Het script van de verwijderde IT-scène geeft je nachtmerries!

Uit onderzoek van de Universiteit van Westminster blijkt dat je tijdens het consumeren van enge films net zoveel calorieën verbrandt als wanneer je een stukje gaat joggen of een half uurtje wandelt. Hiervoor werd onder andere de hartslag, zuurstofinname en het uitstoten van kooldioxide gemeten. Wat blijkt? Degenen die een dergelijke film van 90 minuten volledig uitzaten, verbrandden gemiddeld 113 calorieën. Net zoveel als een kleine work-out.

Top tien horrorfilms

Hieronder zijn de top tien horrorfilms te zien, waarbij de meeste calorieën zijn verbrand:

  1. The Shining: 184 calorieën
  2. Jaws: 161 calorieën
  3. The Exorcist: 158 calorieën
  4. Alien: 152 calorieën
  5. Saw: 133 calorieën
  6. A Nightmare On Elm Street: 118 calorieën
  7. Paranormal Activity: 111 calorieën
  8. The Texas Chain Saw Massacre: 107 calorieën
  9. The Blair Witch Project: 105 calorieën
  10. [Rec]: 101 calorieën

Heb jij nog twijfels bij de populariteit van horrorfilms? Dan raden we je aan om die mening naast je neer te leggen, want niet al te lang geleden werd de remake van Stephen King’s IT bekroond als de horrorfilm met de meeste opbrengsten. Met die film is in totaal bijna 700 miljoen dollar verdiend! Veel meer dan The Exorcist, waarbij wereldwijd ongeveer 450 miljoen dollar werd opgehaald.

Bron: Dmarge

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags:

3 comments

Comments are closed.