Mensen-hond-rijker-kat

‘Mensen met een hond verdienen meer dan degenen met een kat’

Goed nieuws voor alle baasjes van een trouwe viervoeter. Hondeneigenaren verdienen gemiddeld meer dan mensen die een kat als huisdier hebben. Uit onderzoek van Mars Petcare blijkt dat er op veel vlakken grote verschillen tussen beide groepen zijn, waaronder inkomen, interesses en reisgedrag.

Lees ook: dit zijn de grootste hobby’s van miljardairs

Onder duizend bezitters van honden en evenveel katteneigenaren is het onderzoek uitgevoerd. Daaruit zijn een aantal zaken op economisch, psychologisch en sociologisch vlak naar voren gekomen. Het meest opvallende is misschien wel het verschil in inkomen. Heb je een hond die thuis op je wacht, dan verdien je gemiddeld 7000 dollar (omgerekend 5718 euro) per jaar méér dan degenen die thuis een kat hebben die op hen wacht. Dat heeft wellicht te maken met het feit dat de mensen in ‘kamp hond’ twee keer zo vaak werken in de financiële sector.

Sporten en film kijken met je hond

Ook op recreatief vlak zijn er de nodige verschillen (let op: niet beter of slechter, enkel verschillen). Zo houden kattenmensen van schrijven, lezen en tuinieren en kiezen eigenaren van honden eerder voor sport, dansen en reizen. Daarnaast blijkt dat de groep met honden sneller naar romantische komedies, actie- en horrorfilms kijkt en zal de andere groep eerder met de kat op schoot een documentairereeks als Making A Murderer of een musical aanschouwen.

hond-kat-onderzoek

Natuurlijk moet je dit onderzoek niet als een strijd tussen de baasjes van honden en katten zien. Het gaat erom dat jij je goed voelt bij jouw huisdier. Want het laat niet alleen zien wie je bent, maar ook wat voor invloed een hond of kat op jou kan hebben. De meesten van ons kennen zo langzamerhand alle voor- en nadelen, maar hieronder heeft Mars Petcare in een infographic een paar hoofdzaken weergegeven.

hond-kat-onderzoek

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.