harvey-specter-suits-succes-lessen

Harvey Specters succesformule om de Dag van de Arbeid te doorstaan

Arbeiders, verenigt u! Vandaag is de Internationale Dag van de Arbeid, een dag die vooral in socialistische- en communistische kringen wordt gevierd. Waar we precies blij mee moeten zijn? Met het feit dat we de achturige werkdag hebben. Nou zal jij er niet veel van meekrijgen, aangezien je net als iedere andere dag weer achter je bureau moet buffelen.

Om er toch voor te zorgen dat jij deze dag met hernieuwde motivatie begint, hebben we de wijze levenslessen van één van de hardst werkende mannen in de wereld der series onder elkaar te zetten: Harvey Specter. De ster van de advocatenserie Suits staat bekend als de man die schijnbaar alles heeft wat een man wil: succes, geld, een zeer prettig onderkomen én met enige regelmaat een mooie dame aan zijn zijde.

Succes als Harvey Specter

Aan de hand van enkele beroemde quotes van Harvey Specter proberen we jou een handleiding mee te geven om niet alleen de Dag van de Arbeid te rocken, maar ook de rest van jouw werkende leven met succes te doorstaan. Je zou denken dat Harvey Specter (gespeeld door Gabriel Macht) er ingewikkelde methodes op nahoudt, maar niets is minder waar. Deze drie simpele dingen zorgen ervoor dat je op de werkvloer een stuk beter presteert.

Ga verzorgd aan de slag

Het is een gevleugelde uitspraak van Harvey Specter zelf: “First impressions last. You start behind the eight ball, you’ll never get in front.” Zeker in de advocatuur – waar de concurrentie moordend is – zijn het woorden die je maar beter na kunt leven. Niet voor niets zal Harvey nooit anders op werk verschijnen dan in driedelig pak.
Maar verzorging gaat verder dan kleding. Een vlotte babbel, positieve uitstraling en zelfverzekerdheid zijn minstens zo belangrijk om de uiterlijke verzorging tot leven te laten komen. Daar bereik je misschien nog meer mee, dan iemand die tot in den treure voor de spiegel staat en vervolgens geen goed verhaal heeft.

Lees ook: ‘Nederland is één van de beste landen voor jonge ondernemers’

Blijf logisch nadenken

Als er wel één ding is waar je vaak niet naar moet luisteren, is het je onderbuik wel. Verken altijd alle mogelijke opties als je in moeilijke situaties terecht komt. Of zoals Harvey zegt: “What are your choices when someone puts a gun to your head? You do what they say or they shoot you. WRONG! You take the gun, or you pull out a bigger one. Or, you call their bluff. Or, you do any one of a 146 other things.” Sta dus niet in de paniekstand, maar kijk hoe zowel jij als een ander het beste uit benarde posities komt. Kalm blijven is hierbij essentieel en dat lukt alleen door volledig vrij te zijn in je hoofd. Hier lees je hoe je dat het beste voor elkaar krijgt.

Ambitie is alles!

“I don’t have dreams, I have goals.” Wie tevreden is met waar hij nu staat, weet dat het begin van het einde nabij is. Ben je net nieuw op werk, dan wil je natuurlijk de beste van allemaal worden. Heb je dat bereikt, dan streef je weer naar een nieuw doel (een eigen bedrijf?) om na te streven. En zo kun je blijven doorgaan. Het blijven stellen van hogere doelen is de perfecte manier om je zowel scherp en gretig als ambitieus te houden.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: