grootste-pizza-wereld-birmingham

Deze ‘grootste pizza’ is 1.20 meter wijd en bevat 11.000 calorieën!

Een pizzaatje wegwerken na een dag achter je bureau te hebben gezwoegd, daar draait niemand zijn hand voor om. Het wordt echter lastiger wanneer het hier om de ‘grootste pizza ter wereld’ gaat. Het zijn niet onze woorden, maar die van het Rub Smokehouse-restaurant in Birmingham. Hoewel zoiets altijd moeilijk te controleren valt, kun je niet ontkennen dat je hier een volledige vriendengroep voor nodig hebt om het op te krijgen.

Grootste pizza

De ‘Epic New York Pizza’ (met kaas, salami en tomatensaus), zoals deze op de menukaart beschreven staat, bestaat uit elf punten. Lijkt niet veel, maar als je nagaat dat de totale wijdte van de pizza 1.20 meter is, is het een prestatie om twee punten op te eten. De ‘Epic New York Pizza’ in zijn geheel eten is vrijwel onmogelijk, aangezien het totaal aantal calorieën 11.000 is! Ter vergelijking: een kapsalon bevat 1.800 calorieën en 11.000 is voor een vrouwenlichaam genoeg om een hele week mee door te komen.

Foto: Michael Scott

De volledige variant kan niet in één keer geserveerd worden, aangezien daar de oven niet groot genoeg voor is. In plaats daarvan krijg je twee punten per keer opgediend. Iets waar je waarschijnlijk meer dan voldoende aan hebt. Losse punten kun je dan ook als volledig maaltijden bestellen, voor de prijs van 15,95 pond. Hoeveel de complete pizza kost is helaas niet bekend, maar elf losse punten kosten bij elkaar 175,45 pond.

Toppings pizza

Voor bewegend beeld van de ‘Epic New York Pizza’ moet je de video hieronder bekijken. Kies je ervoor om toch maar thuis aan de slag te gaan met jouw ideale pizza? Laat je dan inspireren met deze perfecte toppings! En daag anders jouw vrienden uit om deze giga-variant naar binnen te schuiven.

Bron: Metro

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: