sony-marvel-black-panther

Sony wees ooit bod van $ 25 miljoen voor alle Marvel-rechten af

De topmannen bij Sony zullen ’s nachts nog wel eens zwetend wakker worden als ze andermaal beseffen wat een krankzinnige deal ze hebben laten lopen. Twintig jaar geleden, in 1998, benaderde het Japanse techbedrijf Marvel om een filmreeks over Spiderman te maken. Het in nood verkerende Marvel kwam echter met een compleet ander tegenvoorstel, namelijk om voor $ 25 miljoen alle rechten van ieder karakter aan te bieden. Nu lijkt het te mooi om waar te zijn, maar bij Sony geloofden ze er niet in en sloegen ze het bod resoluut af. Daarop besloot Marvel de mouwen zelf op te stropen en de productie voortaan eigenhandig op zich te nemen. Iets waar de CEO’s aan Japanse zijde zich waarschijnlijk nu voor de kop kunnen slaan.

Succes Marvel

Dat de keuze van Marvel om eigen baas te blijven goed uitpakte, is een behoorlijk understatement te noemen. De ene na de andere kaskraker wordt de bioscopen ingeslingerd en dat zorgt ervoor dat het geld bijna letterlijk tegen de plinten klotst. Wie de lijst van de (financieel) succesvolste films aller tijden erbij pakt, ziet dat de superhelden een groot deel van de plekken in beslag hebben genomen. Zo brachten alleen de twee Avengers-films al samen $ 2,9 miljard op en slaagden Captain America: Civil War en Iron Man 3 er ook in de grens van het miljard te doorbreken.

Black Panther

Ook de nieuwste film van Marvel Studios – Black Panther – lijkt een waanzinnig succes te worden. Het is wat voorbarig om het nu al een moderne klassieker te noemen (de film is immers net uit), maar de voorverkoop van kaarten bereikte al enorme hoogtes. Alleen voor Star Wars-films werd van tevoren meer geld opgehaald. Het verhaal over T’Challa (gespeeld door Chadwick Boseman) die na de dood van zijn vader, tevens de koning van Wakanda, terugkeert naar zijn vaderland en de troon opeist leeft enorm. Niet in de laatste plaats, omdat de volledige cast uit gekleurde mensen bestaat.

Voor wie de trailer nog niet gezien heeft en twijfelt of hij of zij hiervoor naar de bioscoop gaat, kan hier een kijkje nemen. Dat geldt ook voor de topmannen bij Sony.

Bron: Hypebeast

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags:

2 comments

Comments are closed.