verband-bier-alcohol-ziektedagen-werk

‘Geheelonthouders even vaak ziek als stevige drinkers’

Goed nieuws voor degenen die meer dan eens een glas alcohol nuttigen. Uit een onderzoek uit Finland blijkt dat zij even vaak (en dus ook net zo weinig) ziek zijn tijdens werkdagen als de geheelonthouders onder ons. Voor iedereen die zo nu en dan een biertje opentrekt is er helemaal goed nieuws, want zij zijn het minst van allen afwezig op werk.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het Finnish Institute of Occupational Health. Daar ontdekten ze een verband tussen het alcoholgebruik van mensen en het aantal dagen dat ze absent waren op de werkvloer tussen 1985 en 2004. Het drinkgedrag van bijna 50.000 personen (47.520 om precies te zijn) uit Engeland, Finland en Frankrijk werd onder de loep genomen, met de opmerkelijke bovenstaande conclusie als gevolg.

Wat verder opviel was dat het aantal glazen alcohol dat werd genuttigd vooral effect had op de mentale gesteldheid. De niet-drinkers waren 50% vaker afwezig vanwege psychische klachten. Iets wat je niet snel zou verwachten.

Aantal glazen drinken

De vraag is nu alleen met welke hoeveelheid glazen alcohol je de minste dagen op werk door ziekte mist. Volgens het Finnish Institute of Occupational Health is de aanbevolen hoeveelheid 17 glazen per week bij mannen, terwijl dit aantal bij vrouwen twee keer zo laag ligt.

Het bericht staat in schril contrast met de berichtgeving van The Lancet, die begin april naar buiten brachten dat één glas alcohol per dag al schadelijk kan zijn. Zo zie je maar weer dat er geen magische formule is, maar dat je vooral goed naar je eigen lichaam moet luisteren. Zorg er alleen wel voor dat je jouw biertje niet opdrinkt in een bevroren glas. Daar zijn namelijk enkele forse nadelen aan verbonden

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: