carlos-sainz-ferrari

F1-stoelendans compleet: Sainz vervangt Vettel, Ricciardo naar McLaren

Twee dagen nadat Sebastian Vettel bekend maakte na dit jaar te vertrekken bij Ferrari, staat z’n opvolger alweer klaar om zijn stoeltje over te nemen. Niet Daniel Ricciardo, maar Carlos Sainz trekt in 2021 het beroemde, rode overall aan.

Donderdag maakte het Formule 1-team het nieuws via Twitter bekend. Sainz maakt dit jaar nog af voor het team van McLaren. Daarna wordt hij de nieuwe teamgenoot van de Monegask Charles Leclerc. Leclerc werd vorig jaar nog vierde in het WK-klassement, achter Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Max Verstappen. Sebastian Vettel eindigde als vijfde.

Nieuwe ploeg Ricciardo

Daniel Ricciardo gaat dus niet naar Ferrari, maar ook de Australiër rijdt in 2021 voor een nieuw team. Hij neemt weer de plek van Sainz over bij McLaren. Dat team heeft naast de oud-teamgenoot van Max Verstappen ook Lando Norris.

Het is nog niet bekend wat Sebastian Vettel na 2020 gaat doen. Wie weet maakt hij de rondo compleet, door Ricciardo’s plek over te nemen bij Renault.

Bron beeld: Flickr, Artes Max

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: