vettel-opvolger-ferrari

5 potentiële opvolgers van Sebastian Vettel, nu hij vertrekt bij Ferrari

Hij zat vijf jaar bij zijn droomteam, maar nu trekt Sebastian Vettel de Ferrari-deur achter zich dicht. Na dit Formule 1-seizoen gaat de Duitser weg bij de Italianen, waar hij geen wereldtitel pakte.

Hoewel de 32-jarige Vettel bij Red Bull vier WK-titels op z’n naam schreef, viel hij bij Ferrari nooit in de prijzen. Wel pakte hij tussen 2015 en 2019 veertien GP-zeges. Afgelopen jaar was zijn nieuwe ploeggenoot Charles Leclerc hem op alle fronten de baas. De Monegask startte vaker vanaf pole position, won meer races en pakte ook meer punten in het klassement.

Opvolger Vettel bij Ferrari

Maar nu is de vraag: wie moet Sebastian Vettel opvolgen bij Ferrari? Nu er naast Leclerc een stoeltje vrij is, zal iemand de plek van Vettel moeten opvullen. Vrijmibro geeft vijf realistische suggesties.

Carlos Sainz jr.
In de wandelgangen wordt hij genoemd als de gedroomde opvolger van Vettel. De Spanjaard (en oud-ploeggenoot van Max Verstappen) kende in 2019 een goed jaar bij McLaren. Het is alleen de vraag of hij klaar is voor de absolute top.

Fernando Alonso
En terugkeer van Alonso in de Formule 1? Het zou geen gekke gedachte zijn, want Charles Leclerc is pas 22 jaar en dus kan de Monegask een ervaren rot naast hem gebruiken. Alonso is alleen weinig geliefd meer in de F1, dus de kans is niet groot dat dit gebeurt.

Daniel Ricciardo
De Australiër heeft een contract bij Renault tot en met het einde van dit jaar. Geen gekke gedachte dus om de allemansvriend in de rode bolide te laten rondrijden. En Leclerc heeft direct een waardige concurrent!

Kevin Magnussen
Het lijkt een simpele optelsom. De Deen rijdt – mits de auto goed is – vrij constant bij Haas en is steeds minder een brokkenpiloot. Ook is Haas een team die gebruikt maakt van Ferarri-motor. Maar het is niet duidelijk of hij een serieuze opvolger van Sebastian Vettel is.

Een testrijder doorschuiven?
Daarvoor hebben ze nu onder meer Pascal Wehrlein en Brandon Hartley onder contract, maar zijn die ook goed genoeg? Dat is zeer de vraag, al liggen de keuzes voor Ferrari niet voor het oprapen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: