Formule1-WK-voetbal-2018

Formule 1 meets WK Voetbal met deze prachtige designs!

In de autowereld zijn er oneindig veel verschillende klassen. Formule 1, Indy Car, DTM, WTCC en ga zo maar door. Wat er echter niet is, is een wereldkampioenschap. Niet eerder hebben we de kans gehad om Alonso tegen Hamilton te zien strijden om een WK-titel, zoals we die in het voetbal kennen. Vrijmibro is niet de enige die dit als een gemis ziet, want Tim Holmes heeft de visuele daad bij het woord gevoegd en een WK voor Formule 1-auto’s gecreëerd.

WK meets Formule 1

Met bijzonder handige photoshop-skills en een goed gevoel voor creativiteit en design heeft Tim Holmes ervoor gezorgd dat er een crossover tussen het WK Voetbal en de Formule 1 heeft plaatsgevonden. En hoewel de auto’s er fenomenaal uitzien hebben wij toch een héél klein puntje van kritiek: had de bolides in de volgorde van de groepsfases gezet. De landen die in Poule A bij elkaar zitten op één foto, zelfde voor poule B, enzovoorts.

Het neemt niet weg dat het eindresultaat er prachtig uitziet. Tijd dus om dit ook aan jullie te laten zien! Herken jij ze allemaal?

A1 Grand Prix

Een race-klasse die trouwens behoorlijk dicht in de buurt van een WK kwam, is de A1 Grand Prix. Toen namen meerdere landen – waaronder Nederland, met Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen – deel aan een klasse voor landenteams, waarbij de auto’s precies gelijk waren. Toen was er sprake van een sprintrace en een hoofdrace, waarbij de startgrid van de hoofdrace de omgekeerde eindklassering van de sprintrace was. Deze was van 2005 tot en met 2009 actief.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: