elftal-wk-2018-thuisblijvers

Dit elftal thuisblijvers kan nog makkelijk in Rusland het WK voetbal winnen!

Met nog een krappe drie weken te gaan worden langzaam maar zeker de selecties voor het WK voetbal in Rusland bekend. Over de Nederlandse equipe zullen we het maar even niet hebben, maar wie naar de selecties van topfavorieten Frankrijk, Spanje, Duitsland en Brazilië kijkt, ziet een overvloed aan talent. Zelfs de thuisblijvers zouden met gemak meekunnen met de selectie van bondscoach Ronald Koeman!

Begin juni hoeven alle landen pas de definitieve selecties bekend te maken, maar veel landen wachten daar liever niet op. Zij geven snel duidelijkheid aan hun spelers, wat ons de gelegenheid geeft om een elftal samen te stellen met alle spelers die niet geselecteerd zijn voor het WK. En dat is zo’n goede ploeg, dat ze makkelijk mee kunnen strijden om de eindwinst. Kijk zelf maar!

Thuisblijvers-eftal WK 2018

Doelman:

Sergio Romero (Argentinië)

De tweede keeper van Manchester United leidde de Argentijnen vier jaar geleden nog naar de WK-finale (verloren tegen Duitsland), maar ditmaal moet Romero verstek laten gaan. De ex-goalie van AZ kampt met een knieblessure, waardoor hij op het laatste moment moest afhaken.

Verdediging:

Lucas Digne (Frankrijk)

Één van de vele toptalenten van Frankrijk, maar dit seizoen kwam hij net te weinig aan de bak bij FC Barcelona. Met achttien duels op zijn naam (vooral als invaller) kwam hij simpelweg tekort om het zijn directe concurrenten bij Les Bleus niet moeilijk genoeg maken om een ticket naar Rusland te bemachtigen.

David Luiz (Brazilië)

Deze krullenbol was na de afslachting van vier jaar geleden tegen Duitsland (7-1) het lachtertje van de Braziliaanse verdediging, maar desondanks is hij een steunpilaar bij Chelsea en kortstondig bij Paris Saint-Germain. Toch zal hij in Rusland de Seleção niet vertegenwoordigen. Sinds oktober is hij zijn plaats verloren aan Andreas Christensen, waardoor hij onvoldoende speeltijd in de benen heeft.

Javi Martinez (Spanje)

Werd bij Bayern München in de tijd van Pep Guardiola omgetoverd tot centrale verdediger, maar de Spaanse selectie kampt daar met een luxeprobleem. Met Gerard Piqué, Sergio Ramos, Nacho en Nacho Monreal was de concurrentie veel te groot. Daar komt bij dat hij bij Bayern niet altijd een vaste basisklant is. Logisch, als je Boateng en Hummels in de pikorde voor je hebt.

Marcos Alonso (Spanje)

De Spaanse back van Chelsea redde afgelopen week nog het seizoen van The Blues, door de FA Cup-finale van Manchester United te winnen, maar dat werd niet beloond met een plek bij de selectie van La Roja. Ook hier is het lastig om dat af te dwingen als de eerste keus Jordi Alba is. Over vier jaar misschien?

Middenveld:

Mario Götze (Duitsland)

Het is niet velen gegeven om de winnende treffer op een WK Voetbal te maken, maar Mario Götze nestelde zich vier jaar geleden in dat selecte gezelschap. Het leek niet op te kunnen voor de wereldtopper in spe, maar gebrek aan speeltijd werd hem bij Bayern München te veel. Zelfs een terugkeer naar zijn oude liefde Borussia Dortmund zorgde er niet voor dat bondscoach Joachim Löw hem opriep voor dit WK.

Radja Nainggolan (België)

Een rel in België is geboren. AS Roma-powerhouse Radja Nainggolan is namelijk door bondscoach Roberto Martinez thuisgelaten. Waarom? Niemand zal het ooit weten, maar de fans én de spelers zien de excentrieke Belg maar wat graag bij de selectie. De kans dat het alsnog gaat gebeuren is echter niet groot, want direct na dit besluit, zette Nainggolan een punt achter zijn interlandcarrière.

Cesc Fàbregas (Spanje)

Was net als Luiz bij Chelsea niet altijd zeker van een basisplaats. Toch zou je ook hier verwachten dat de routinier door zijn staat van dienst (tweemaal Europees Kampioen, één keer Wereldkampioen) alsnog op een plekje kon rekenen, maar dat kan Cesc nu op zijn buik schrijven. Met Isco, Thiago, Iniesta, Koke, Asensio en Silva zijn er overigens voldoende alternatieven voor Spanje.

Aanval:

Mauro Icardi (Argentinië)

Eindig je als gedeeld topscorer van de Serie A (29 goals), kun je nog steeds niet mee met de Argentijnen! Het is de tragiek van het ultieme luxeprobleem. Icardi mag dan wel bij Internazionale de ster zijn, maar concurreren met Higuaín, Messi, Agüero en Dybala (en ook nog eens Di Maria als vleugelspits) is simpelweg te veel van het goede.

Karim Benzema (Frankrijk)

Al jaren heeft hij een haat-liefde-verhouding met de Franse ploeg en dus komt het niet als een verrassing dat Didier Deschamps (die vooral rust in zijn team predikt) hem thuislaat. Bij Real Madrid kan hij door zijn gebrek aan doelpunten op forse kritiek rekenen, al hoeft hij daar nog altijd niet voor zijn plek te vrezen.

Nani (Portugal)

Was ooit het grote talent van Manchester United, maar zijn potentie kwam nooit tot volle wasdom. Neemt niet weg dat hij in de Portugese selectie altijd belangrijk was en twee jaar geleden ook Europees Kampioen werd. Hoewel hij de voorbije jaren zijn inbreng had bij clubs als Fenerbahce en Valencia, mocht het dit jaar bij Lazio Roma niet vlotten. Iets wat hem nu de kop kost voor dit speciale eindtoernooi.

Wie fan is van dit soort samengestelde selecties, moet snel een blik werpen op onze verzameling van het duurste elftal aller tijden. Daarbij heeft Vrijmibro gekeken naar de totale waarde van een elftal, waarbij de duurste spelers van verschillende posities (en verschillende clubs) bij elkaar worden gezet. De totale waarde liegt er niet om!

Bron beeld: Facebook Mario Götze

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: