Beste-spelers-vrouwenvoetbal

Maak kennis met de sterspelers van de Oranjeleeuwinnen

Nog maar drie dagen en dan kunnen we weer met een oranje shirt en een biertje in onze hand naar het EK voetbal kijken. Deze keer niet voor de mannen, maar de vrouwen. Vol overgave zullen de Oranjeleeuwinnen in eigen land naar de overwinningen worden geschreeuwd. Te beginnen met de groepsfase, waarin Oranje het opneemt tegen Noorwegen, Denemarken en België. Twee jaar geleden zagen we hoe de vrouwen tijdens het WK in 2015 de achtste finales bereikten, maar dit jaar wordt er gestreden om de eindwinst.

Er is alleen één probleem: de selectie is niet al te bekend. We kunnen er lang of kort over praten, maar het mannenvoetbal is op dit moment simpelweg groter, beter en bekender. Zonder blikken of blozen kunnen we de selectie van het Nederlands elftal opdreunen, maar bij de vrouwen wordt dat al snel een stuk moeilijker. En dat is doodzonde! Tijd om daar verandering in te brengen en dus is het tijd om de sterspelers van de Oranjeleeuwinnen aan je voor te stellen.

Selectie Oranjeleeuwinnen

Om te weten wie er tot de vedettes en de uitblinkers behoren, moet je wel weten wie er überhaupt aan de aftrap kunnen verschijnen. Daarom staat hieronder de volledige selectie voor jou.

Keepers:
Angela Christ, Loes Geurts, Sari van Veenendaal

Verdedigers:
Mandy van den Berg, Sheila van den Bulk, Kika van Es, Stefanie van der Gracht, Dominique Janssen, Desiree van Lunteren, Liza van der Most, Kelly Zeeman

Middenvelders:
Anouk Dekker, Daniëlle van de Donk, Jackie Groenen, Jill Roord, Sherida Spitse

Aanvallers:
Lineth Beerensteyn, Sisca Folkertsma, Renate Jansen, Venity Lewerissa, Lieke Martens, Vivianne Miedema, Shanice van de Sanden

Sterspelers

Dat de selectie over een aantal grote namen beschikt is duidelijk, maar de echte sterspelers vind je hieronder. Aangezien het lastig is om er een hoop te kiezen, is het tijd om enkel de crème de la crème te tonen.

Vivianne Miedema (Arsenal)

Lieke Martens (FC Barcelona)

Shanice van de Sanden (Liverpool)

Mandy van den Berg (Liverpool en aanvoerder)

Bron foto: Instagram Lieke Martens

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

One comment

Comments are closed.