ssx-3-nieuwe-game

Deze zes games die dringend behoefte hebben aan een nieuwe versie!

In de laatste jaren zijn er veel remakes gemaakt van oude klassieke games die onze jeugd hebben verbeterd. De lijst van remakes omvat tegenwoordig namen als Crash Bandicoot en de Spyro-trilogie. Sony bracht vorig jaar zelfs nog de Playstation Classic uit met een selectie klassiekers. Er zijn echter nog een paar games waar we een nieuwe versie van missen.

SSX

Deel drie van de SSX-reeks is waarschijnlijk nog steeds de beste snowboardgame die ooit gemaakt is. Helaas is er nooit meer een game in dit genre verschenen die dit niveau kan evenaren. Een nieuwe SSX-game met de ziel van het derde deel zou een welkome toevoeging zijn voor de old school gamers onder ons.

FIFA Street

Welke voetballiefhebber kan zich deze klassieker niet meer herinneren? Straatvoetbal spelen met legendes als Ronaldinho en Ronaldo (de dikke Braziliaan) was ideaal voor dagenlang vermaak. Om over de panna’s en de ‘game breakers’ nog maar te zwijgen. Helaas kon in 2012 het laatste deel de verwachtingen niet waarmaken, waarna EA met geen woord heeft gerept over een nieuwe versie.

Tony Hawk’s Pro Skater

COMBO, Skate en het perfectioneren van de kick- en de heelflip: het voelt als de dag van gisteren. We weten dat er in 2015 nog een nieuw deel is verschenen, maar het was niet te vergelijken met de Pro Skater-games van weleer. Deel drie en vier zijn nog steeds alom geliefd en wij wachten dan ook met smacht op een nieuwe versie.

Burnout

De laatste nieuwe grote Burnout game verscheen in 2008 onder de titel Burnout Paradise. Helaas is er sindsdien geen nieuwe versie van de klassieke racegame verschenen. Er is weliswaar in 2018 een remaster van Burnout Paradise uitgebracht om de dorst naar nostalgie te lessen, maar een nieuwe en verfrissende zou wonderen doen.

Bully (Canis Canem Edit)

Rockstar Games staat natuurlijk bekend om hun GTA-reeks en, wat recenter, de Red Dead-reeks. In 2006 brachten ze echter het spel Bully uit, waarbij je als 15-jarige op de campus van een kostschool rondloopt. Het spel was uitermate controversieel (hoe zou dat toch komen?), maar wordt nog steeds als uitzonderlijk goed gezien.

Star Wars Knights of the Old Republic

Misschien wat minder bekend, maar zeker een klassieker binnen de gamewereld. Deel twee wordt nog steeds beschouwd als de beste Star Wars-game ooit gemaakt. Voor zijn tijd was de game ook zeer vooruitstrevend in het RPG genre.

Natuurlijk zijn dit niet de enige games die een impact hebben gemaakt op je jeugd. Laat ons op Facebook weten wat jouw pareltjes zijn!

Geschreven door: Roland Janssen

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: