World-Oceans-Day-Eleven

World Oceans Day schreeuwt natuurlijk om maar één film

Het is vandaag World Oceans Day. Een moment om stil te staan bij al het moois wat de wereld aan enorme oceanen te bieden heeft en het feit dat we daar zuinig op moeten zijn. Het evenement bestaat sinds 1992 en viert alweer zijn 25-jarig jubileum. Maar een beetje vent die de term World Oceans Day hoort, denkt aan iets heel anders: Ocean’s Eleven. Inderdaad, de beroemde misdaadfilm uit 2002. Met vijftien jaar ook alweer een speciale mijlpaal. Om beide dagen te vieren is het tijd om stil te staan bij één van de leukste en meest bizarre films van de afgelopen jaren.

Ocean’s Eleven

Heb je nog nooit de film Ocean’s Eleven gekeken? Dan is het allereerst tijd om vanavond op je laptop (of via een videorecorder, wat jij wilt) dit pareltje te zien. De film laat zien hoe Danny Ocean (gespeeld door George Clooney) een groep van elf professionals om zich heen verzamelt om een aantal casino’s in Las Vegas leeg te roven. Een leuke insteek voor een misdaadfilm, maar wat de film echt groots maakt zijn de kleine conversaties tussen hem en zijn voornaamste tegenspeler Brad Pitt. Hieronder zie je een klein voorbeeldje.

Sterrencast

Je hoort vaak genoeg bij een film dat er sprake is van een cast om je vingers bij af te likken. Een zogenaamde ‘sterrencast’. Maar in dit geval is die titel meer dan terecht. Waarom? Omdat George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Julia Roberts en Casey Affleck bij elkaar een prestatie van formaat is. En het beste nieuws? Het bleef niet bij deze film. Zo was er ook nog Ocean’s Twelve (deels opgenomen in Amsterdam) en Ocean’s Thirteen. Meer dan genoeg uurtjes om te kijken.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags:

One comment

Comments are closed.