Wie-is-Frank-Underwood-house-of-cards

Wie is Frank Underwood? De House Of Cards-held in het kort

Het gaat de afgelopen dagen ergens anders meer over. In de kroeg, bij de koffieautomaat. Seizoen vijf van House of Cards staat op het punt van beginnen. Een serie waarin Frank Underwood met zijn vrouw Claire de race naar het Witte Huis in gang zet. Maar wie Frank Underwood eigenlijk? Hoe zit hij in elkaar? Voor de vaste kijker is dat een no-brainer, maar voor iemand die de Netflix-serie niet kijkt is hij slechts een vaag begrip. Tijd om daar verandering in te brengen en daarom is hier een korte (spoilervrije) profielschets van Frank Underwood.

Politiek dier

Even in het kort uitgelegd. Frank Underwood (gespeeld door Kevin Spacey) is een whip voor de democratische partij in de senaat. Maar hij wil meer, veel meer. Hij doet er door middel van slinkse praktijken, manipulatie en onderdrukking alles aan om het hoogst haalbare in de politiek te bereiken: president van de Verenigde Staten.

Tijdens de eerste scene is direct te zien hoe zijn karakter in elkaar steekt. Hard, meedogenloos en zonder enige compromissen. Wat ook zichtbaar is, zijn de monologen die hij tegenover de camera (lees: de kijker) afsteekt. Een kijkje in het hoofd van Underwood himself. En dat doet hij op meesterlijke wijze.

https://www.youtube.com/watch?v=QuDDiRN-9TA

Vertrouwelingen

Een sterke man vraagt om een sterk team en dat heeft hij als geen ander. Te beginnen met Frank’s vrouw Claire Underwood (Robin Wright), Leidster van een goed doel en minstens zo standvastig en rechtlijnig als haar man. Daarnaast is er zijn rechterhand Douglas Stamper, de man die de vuile klusjes voor Frank opknapt en ervoor zorgt en ervoor zorgt dat alle spore van vuil werk zoveel mogelijk worden uitgewist. Tot slot is er zijn bodyguard, Edward Meechum. Een man die, net zoals de rest, in goede en slechte tijden aan zijn zijde staat en hem met zijn leven moet verdedigen en beveiligen.

 

Freddy’s ribs

Is Frank dan echt volledig gefixeerd op politiek? Niet helemaal. Frank Underwood is gek op de ribbetjes van Freddy, zit regelmatig achter het roeiapparaat in fysiek fit te blijven en tot slot: hij is een gamer. Als hij er de tijd en rust voor heeft opent hij zijn laptop om een goede shooter te spelen. Zo blijft hij jagen. In, en buiten het politieke speelveld.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags:

3 comments

Comments are closed.