Altijd-ruimte-toetje

Waarom is er toch altijd ruimte voor het toetje?

We hebben het allemaal vaak genoeg meegemaakt. Je zit aan tafel, hebt zoveel pizza gegeten dat je alleen nog maar van tafel kunt rollen en dan gebeurt het: het toetje. Plots hervind je nieuwe kracht, richt je jezelf op en kunt alsnog wat extra’s naar binnen werken. Ongelooflijk maar waar en iedere keer weer verbaas jij jezelf erover. Toch is er een wetenschappelijke verklaring waarom er altijd ruimte is voor het toetje.

Reden 1: je zintuigen worden geprikkeld

Het kan zo simpel zijn. Bij het eten van voedsel wat je elke dag op je bord vindt, raak je na een tijdje niet meer in vervoering. Hoe anders is dat bij het toetje. Voor sommigen de ultieme beloning van het leegeten van je bord. Je ogen zien het ijs of dat fruit, je kunt het ruiken en kan soms de smaak proeven zonder het in je mond te hebben. Met andere woorden: er is extra motivatie.

Reden 2: je maag ontspant zich

Dat kan door het eten van een grote maaltijd, waardoor je maag zich flexibel opstelt. Verder ontspant die verder door die zintuigen bij reden één worden gegeven. Wil je het nóg makkelijker maken, dan is er slechts één toverwoord: suiker. Dat zorgt ervoor dat de hersenen aangeven dat het tijd is voor een culinaire wederopstanding en de wil om zoals altijd ruimte voor het toetje te creëren.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

One comment

Comments are closed.