paok-west-ham-lille-rellen

Voetbalwereld slaat op hol na rellen West Ham, Lille en PAOK

Heeft er afgelopen week soms iets in het water gezeten dat iedereen in de voetballerij zo heetgebakerd is? In verschillende Europese landen hebben supporters, spelers én bestuursleden het het hoofd zonder succes koel weten te houden. Want waar verschillende ploegen grote stappen richting het kampioenschap hebben gezet (Celtic, Paris Saint-Germain, Young Boys Bern), zitten andere clubs in zwaarder weer. Daar wordt gestreden om degradatie of lijkt – door het mislopen van titels of bekers – het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Iets wat dit weekend bij veel ‘supporters’ in het verkeerde keelgat schoot. Het leverde zowel bizarre als waanzinnige beelden op.

West Ham, Lille en PAOK

Drie clubs die er in negatieve zin uitspringen zijn het Engelse West Ham United, Lille uit Frankrijk en het Griekse PAOK Saloniki. Zij maakten er een potje van door de meest uiteenlopende rellen te veroorzaken.
Zo liep er in Londen een supporter het veld op (iets wat in Engeland als een doodzonde wordt gezien en je een levenslang stadionverbod oplevert) en waren er zelfs groepen die het op de voorzitter van The Hammers gemunt hadden.

https://www.youtube.com/watch?v=9QZZP8lsQbY

Een soortgelijke situatie was in het noorden van Frankrijk te ontdekken. Daar strijdt Lille (met Anwar El Ghazi als enige Nederlander) al geruime tijd om niet in de Ligue 2 te belanden. Iets wat niet alleen geduld bij de spelers, maar ook bij de fans kost. Bij die laatste groep was daar na dit weekend echter geen sprake meer van. Zij hadden het niet meer en namen het oliedomme besluit om in groten getale het veld te bestormen.

https://www.youtube.com/watch?v=mCcFN0GrNHA

Waar het helemaal de spuigaten uitliep was – hoe kan het ook anders – in Griekenland. Daar kwamen in het duel tussen PAOK en AEK Athene fans niet alleen verhaal halen, maar betrad de voorzitter ook nog eens, omringd door bewakers, de grasmat. Daar bleef het echter niet bij, want hij droeg ook nog eens een wapen bij zich! Het beeld (wat bij de omslagfoto te zien is) zorgde voor veel ophef en zorgde er zelfs voor dat de Griekse voetbalbond besloot om het volledige Griekse voetbal voor onbepaalde tijd stil te leggen.

https://www.youtube.com/watch?v=V_7kL7K6nCM

Laten we dit bericht toch maar met een positieve noot afsluiten, want je zou door deze narigheid bijna vergeten dat voetbal een fantastisch mooie sport is. En hoe kun je dat beter doen, dan wat beelden van Cristiano Ronaldo erbij te pakken. Het Portugese fenomeen is bijzonder lekker bezig in 2018 en dat onderstreepte de Real Madrid-vedette door een doelpunt tegen Eibar te maken. Waar fans echter niet over uitgesproken raakten, was een ander moment. Met een 1-1 tussenstand besloot CR7 met deze bizarre aanname het publiek helemaal gek te maken!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: