sport-fitness-werk-combineren

Dit zijn de gouden tips om sport en werk fatsoenlijk te combineren!

Het is niks nieuws dat sport en werk geen lekkere combinatie is. Na een dagje buffelen op kantoor ben je vaak te moe om jezelf naar de sportschool te slepen. En als je wél een keer fit genoeg bent, heb je weer geen tijd! Het is om gek van te worden, maar niet getreurd, want Vrijmibro schiet je te hulp. Wij geven enkele gouden tips om deze twee werelden bij elkaar te brengen.

Kies voor de sportschool

Dan heb je op z’n minst de luxe om je eigen tijden in te delen. En kom je een keer vermoeid uit je werk, dan sport je toch iets minder hard? Geen coach die jou vervolgens op de bank zet. Probeer één keer per week doordeweeks te sporten en de andere dag in het weekend. Moet jij eens opletten hoe snel jij beter in je vel zit!

Neem een personal trainer

Heb je wel een abonnement op de sportschool, maar ligt je pasje bedolven onder een laag stof? Dan ben je niet de enige! Voor velen is het een pittige opgave om zich naar de gym te slepen. Een mooie stok achter de deur is in dat geval een personal trainer. Op die manier doe je het – in jouw hoofd – niet alleen voor jezelf. Je wilt immers aan die trainer bewijzen dat je wel degelijk vijftig push-ups kunt doen!

Sport met een vriend

We hameren wel constant op het feit dat sport en werk combineren zo belangrijk is, maar het moet ook leuk blijven! Trommel daarom één van je vrienden op om mee te doen. Ga er samen voor en zorg dat jullie je prima vermaken. Daarom is het prettig om eerst te bulken en vervolgens met je maat (of maten) nog even te hangen.

Heb realistische doelen

Kijk, iedereen wil er in de zomer als Dwayne ‘The Rock’ Johnson bijlopen, maar dat is vrijwel niemand gegeven. Laat dan ook niet het koppie hangen als je er na twee weken achterkomt dat dit niet haalbaar is. Kies daarom als doel om je buikje weg te werken, of om steeds iets beter te presteren op het roeiapparaat. Als het realistisch en haalbaar is beleef je er ook veel meer plezier aan!

Loop zoveel mogelijk

Heb je simpelweg geen zin om ’s avonds je pak te verruilen voor een voetbalshirt en een joggingbroek? Dan is een simpele tip om zoveel mogelijk in je leven te lopen. Pak de trap in plaats van de lift (zo cliché, maar echt waar!) en neem soms een kleine pauze om buiten een blokje om te lopen. Het lijkt extreem eenvoudig en dat is het ook! Deze kleine stappen zorgen er al voor dat je beetje bij beetje fitter wordt.

Al dat sporten is leuk, maar je gaat pas écht lekker als de juiste muziek door je oortjes knalt! Daarom is het snel tijd om deze speciale afspeellijst van Vrijmibro te volgen. Op basis van tempo en smaak is namelijk bepaald dat in deze lijst de ideale nummers voor het sporten zitten. Wat wil je nog meer?

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: