business-class-vliegen-tips

Deze tips helpen niet om business class te vliegen, volgens stewardessen

Urenlang met opgevouwen benen in een klein stoeltje in het vliegtuig zitten is helemaal niks. Daarom proberen we steeds vaker een plekje te bemachtigen in de luxere business class. Niet door extra te betalen, maar door in het toestel zelf stiekem een luxer verblijf te bemachtigen. En daar gaat men ver voor, heel erg ver. Een aantal stewardessen vertelden tegenover The Daily Mail wat het vaakst voorkomt en welke consequenties het heeft.

Tips business class vliegen

Het is in dit geval de vraag of het ook echt tips zijn, maar op deze manieren proberen mensen wél vaak een upgrade te vergaren. Tijdens de vlucht komt het het vaakst voor door stiekem een lege plaats in te nemen. Hoe men zich vervolgens schuil houdt in de business class? Door een deken over het hoofd heen te doen. Heeft echt niemand door hoor. Alleen de stewardessen en alle passagiers. Het wordt dan ook sterk afgeraden. Één van de stewardessen meldt dan ook vattend dat “een deken geen onzichtbaarheidsmantel is”.

Lees ook: om deze simpele reden zijn smartphones tijdens vluchten verboden

Het gebeurt ook regelmatig dat er enge ziektes en doktersadviezen worden verzonnen, zodat de vlucht voor hen een kleine upgrade krijgt. De kans dat het personeel hier intrapt is echter bijzonder klein. In dit geval krijgen reizigers alsnog het business class-tarief, waarna ze mogen proberen het prijsverschil terug te vragen via de ziektekostenverzekering.

Straf

Oké, de tips om met business class te vliegen helpen dus niet, maar wat gebeurt er eigenlijk als ze je snappen? Krijg je een geldstraf, word je uit het vliegtuig gegooid? Nee hoor, de grootste straf is in dit geval schaamte. Niet in de laatste plaats omdat de stewardess extra luid vraagt of je weer op je eigen plek wilt zitten. Het schaamrood wat bij velen op de kaken verschijnt, is dan voldoende om iemand op zijn of haar plek te zetten.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: