waarom-mobiel-verboden-vliegen

Piloot legt uit: waarom zijn smartphones in vliegtuigen verboden?

Het is voor veel reizigers een mysterie wat nog ontrafeld moet worden. Waarom moet mijn mobiel tijdens het vliegen op de vliegtuigstand? Ontploft het vliegtuig als ik het niet doe? Raakt de cockpit door alle technologie overbelast? Niks van dit alles is waar, gelukkig maar. Een Amerikaanse piloot legde in The Sun uit hoe het komt dat in het vliegtuig jouw mobiele telefoon verboden terrein is.

Mobiel in vliegtuigstand

Patrick Smith, zoals de beste man heet, deed hier een boekje over open. Volgens hem heeft het niets te maken met technologie, maar gaat het om een sociaal probleem. Het komt niet doordat je smartphone de apparatuur van de piloot verstoord, maar de echte reden is veel logischer.

“Het is onwaarschijnlijk dat een mobiele telefoon problemen kan veroorzaken in de cockpit. Met name in moderne vliegtuigen waarin componenten, door hun ontwerp, zorgvuldig zijn afgeschermd, maar het is niet onmogelijk”, aldus Patrick. “Uiteindelijk is het eerder een sociaal dan een technologisch probleem. Want zeg nou zelf, wil je echt in een vliegtuig zitten terwijl 200 mensen tegelijk aan het chatten zijn?”

Lees ook: piloten onthullen zes dingen waardoor je niet meer van vliegen houdt

Patrick vervolgt zijn behoorlijk geloofwaardige theorie. “Het is mogelijk dat luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid van technische complicaties gebruiken om de sociale gevolgen van het toestaan van mobiele gesprekken in vliegtuigen te vermijden.

“Op het moment dat regulators zeggen dat telefoons veilig zijn, zal een percentage vliegers eisen om ze te gebruiken, waarbij ze een boze groep reizigers tegen elkaar plaatsen.”

Geen ergernis

In de tijden waarin we elke dag urenlang naar een klein schermpje staren zou je denken dat we het erg vinden om onze smartphone een paar uur niet te gebruiken. Dit blijkt echter niet het geval te zijn. In een recent onderzoek van Expedia is er gekeken naar de grootste ergernissen van passagiers tijdens het vliegen. En geloof het of niet, maar het niet gebruiken van de smartphone is in geen velden of wegen te bekennen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: