Stranger-Things-Netflix-Bingeracen

Gaan we Stranger Things seizoen 2 ook op Netflix ‘bingeracen’?

De echte fans hadden 31 oktober allang met rode stift in hun agenda gezet: het nieuwste seizoen van Stranger Things komt dan online op Netflix. Dat betekent niet alleen slapeloze nachten om de volgende aflevering maar te kijken(het binge-watchen), maar ook om zo snel mogelijk alle afleveringen gezien te hebben. Inderdaad, voor de echte gekken is het snel kijken belangrijker dan het dieper op scènes ingaan. En ook dat heeft een naam: ‘bingeracen’.

Bingeracen

De bingeracers zijn een groep mensen die 24 uur na het uitkomen van een serie op Netflix (of een andere streamingsdienst) zo snel mogelijk alle afleveringen erdoorheen jagen. Iets dat door een enorme groep wordt gedaan. Het gaat hier niet om een klein groepje vrienden die een weddenschap afsluiten, maar een gemeenschap van wel 8,4 miljoen personen! En dat kan soms ver gaan. Zo zijn er een paar enkelingen die ervoor kozen om aan één stuk door alle vijf seizoenen van House of Cards met Frank Underwood te kijken.

Maar welke series zijn dan favoriet om te bingeracen? Niet populaire varianten als House of Cards of Orange Is The New Black, maar veelal lichtere series met iets minder afleveringen. Dit is de top 20:

1.Gilmore Girls: A Year in the Life
2. Fuller House
3. Marvel’s The Defenders
4. The Seven Deadly Sins
5. The Ranch
6. Santa Clarita Diet
7. Trailer Park Boys
8. F is for Family
9. Orange Is the New Black
10. Stranger Things
11. Friends from College
12. Atypical
13. Grace and Frankie
14. Wet Hot American Summer
15. Unbreakable Kimmy Schmidt
16. House of Cards
17. Love
18. GLOW
19. Chewing Gum
20. Master of None

En dan is er ook nog een lijst van de landen waarin het meest gebingeracet wordt (ja, het is een werkwoord). Daarin is ook een speciaal plekje voor Nederland. De Belgen zijn hier daarentegen niet te vinden.

1. Canada
2. Verenigde Staten
3. Denemarken
4. Finland
5. Noorwegen
6. Duitsland
7. Mexico
8. Australië
9. Zweden
10. Brazilië
11. Ierland
12. Verenigd Koninkrijk
13. Frankrijk
14. Nieuw-Zeeland
15. Peru
16. Nederland
17. Chili
18. Portugal
19. Italië
20. Verenigde Arabische Emiraten

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: