Ferrari-formule1-stopt-misschien

Stopt Ferrari met de Formule 1? “Niet meer in zandbak spelen”

En toen stond de wereld der Formule 1 opeens volledig op zijn kop. Sergio Marchionne, topman van de Formule 1-tak van Ferrari, heeft een bom geplant onder het voortbestaan van het Italiaanse merk in de koningsklasse van het racen. Daarmee dreigt een exit van het team dat sinds dag één actief is in dit bijzondere wereldje.

Lees ook: Max Verstappen wint Grand Prix van Mexico

Marchionne is niet akkoord gegaan met de nieuwe regels van Liberty Media, die sinds januari 2017 de commerciële rechten van de Formule 1 bezitten. Zij stellen namelijk voor om vanaf het raceseizoen van 2021 met een nieuw, goedkoper en simpeler motorontwerp voor teams te komen. Probleem is alleen dat de werkelijke kosten hiervoor waarschijnlijk veel duurder zijn. Daanaast twijfelt Marchionne aan enkele andere plannen van Liberty Media. Kennelijk zijn deze dermate slecht dat hij een vertrek van Ferrari niet uitsluit. “De Formule 1 zit in ons DNA vanaf de dag dat we zijn geboren”, liet Marchionne weten. “Maar als we de zandbak blijven veranderen en dan op een punt belanden dat de zandbak onherkenbaar wordt, wil ik er niet meer in spelen.”

Historisch

Mochten ze zich daadwerkelijk terugtrekken, dan is ook het laatste team dat sinds dag één deel uitmaakte van de Formule 1. Sinds 1950 maken ze deel uit van het zo geliefde circus en bracht het ook historische kampioenen voort. Alberto Ascari, Niki Lauda en natuurlijk Michael Schumacher zijn daar de bekendste voorbeelden van. Op dit moment rijden Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen (kampioen met Ferrari in 2007) voor de Italiaanse grootmacht.

Toto Wolff

Overigens is Ferrari niet de enige ploeg die vraagtekens bij de plannen van Liberty Media stelt. Toto Wolff, baas van Mercedes, laat zich ook niet al te positief uit over de nieuwe maatregelen, en dan vooral de nieuwe motor. “Het is hun visie en voorstel, maar Mercedes accepteert dit niet. En ook de andere teams zijn niet erg onder de indruk.”

Bron beeld: Instagram Ferrari

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

One comment

Comments are closed.