Max-Verstappen-wint-grand-prix-Mexico

Weer flikt hij het! Verstappen wint in Mexico!

En dat is drie! Max Verstappen geeft zijn seizoen nog wat extra glans door de Grand Prix van Mexico op zijn naam te schrijven. Het is direct de tweede overwinning van dit racejaar in de Formule 1 en de derde in zijn carrière. Lewis Hamilton pakt zijn vierde wereldtitel, maar het kwam de Brit niet zomaar toe.

In de kwalificatie pakte Sebastian Vettel op het nippertje pole position van onze Max af, maar de Nederlander stelde al in de eerste ronde orde op zaken. In de eerste bocht was het direct raak door de Ferrari te passeren. Wat daarna volgde zal je verbazen! Eerst was er een lichte touché tussen Verstappen en Vettel, kort daarna kwam de Duitser in aanraking met Lewis Hamilton. Gevolg: beide coureurs moesten met schade naar de pits en de race vanuit de achterste regionen voortzetten. Balen voor de titelkandidaten, maar ideaal voor Verstappen. Hij kon langzaam maar zeker wegrijden van Valtteri Bottas en de zege veiligstellen. Kimi Räikkönen complementeert de top drie.

Wereldkampioen

Lewis Hamilton pakt de vierde wereldtitel in zijn loopbaan! De Brit had het met een dramatische start ontzettend lastig, maar pakte de titel, doordat Sebastian Vettel niet in de top twee finishte. De 32-jarige rijder bij Mercedes werd ook kampioen in 2008, 2014 en 2015. Vorig jaar werd Nico Rosberg kampioen.

Maleisië

En man wat komt deze zege hem toe. Na een seizoen van veel uitvallen en pech, is het tij enkele races voor het einde van het seizoen gekeerd. Een prachtige overwinning in Maleisië, podium in Suzuka (tweede plek) en nu de derde winst uit zijn nog prille loopbaan. Wat is het hem gegund!

Bron beeld: Instagram Max Verstappen

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

3 comments

Comments are closed.