reizen-verhalen-vertellen

Er is een speciaal ‘reislustig’ gen wat slechts een paar mensen hebben

We hebben allemaal één iemand in onze vriendengroep die na een weekendje weg of twee weekjes vakantie als een nieuw mens terugkeert. En dan bedoelen we niet uitgerust, maar iemand die ‘zichzelf is tegengekomen’ of na een weekendje Londen opeens met een Downton Abbey-accent praat. Vaak lachen we erom, maar soms kun je ze wel achter het behang plakken. Is dat terecht? Niet helemaal, want zij hebben volgens nieuw onderzoek een speciaal gen ontdekt: het ‘reislustige’ gen.

National Geographic

National Geographic kwam na een onderzoek tot de conclusie dat 80% van de mensen die op een dergelijke manier terugkomen van het buitenland zich vooral aanstellen. De kans is dus groot dat wanneer jij jouw beste vriend hoort over ‘wat voor unieke cultuur’ dat mini-dorpje in Uruguay heeft, dit vooral verbeelding is en een tikkeltje over de top.

De overige 20% beschikt dus over dit ‘reislustige’ gen. Het houdt voornamelijk in dat zij constant met van alles bezig zijn tijdens reizen en vakanties en ook meer risico’s nemen dan anderen. Daarnaast verklaart het goed waarom zij van die bucketlists hebben waar geen einde aan komt en steeds met nieuwe ideeën worden aangevuld.

Dit betekent niet dat je automatisch graag de wereld rondtrekt als je dit gen hebt, maar het is wel degelijk één van de drie cruciale factoren die bepalen of jij wel of niet van reizen houdt. Ayon Nandi, onderzoeker bij de John Hopkins Universiteit, zei er in Entrepeneur het volgende over:

“The interaction of genes, environment, and nurture come together in complex ways to produce the variety of human behaviour.”

Degenen die er vaak op uit trekken hebben niet altijd het ruimste budget, maar daar is een oplossing voor gevonden! Op Reddit hebben gebruikers hun handigste tips gedeeld om zo min mogelijk geld tijdens tripjes te spenderen. Sommigen zijn bijzonder handig, anderen ronduit slecht. Je kunt ze allemaal hier lezen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: