series-teveel-seizoenen

Deze series hadden nét iets teveel seizoenen

We kunnen ons alleen maar voorstellen hoe hard de wereld van Hollywood is. Als je eenmaal een succesformule hebt voor een serie, kan dat best moeilijk zijn om los te laten. Het probleem is dat makers van series het succes net iets te lang door willen trekken, wat vaak resulteert in een schare teleurgestelde fans. Sommige series duren zó lang dat fans er helemaal simpel van worden! Hierbij een lijst van deze washed up kaskrakers.

1. The Walking Dead

De serie over Rick Grimes, die samen met zijn groepje overlevenden door post-apocalyptisch Amerika trekt en ondertussen de walkers en andere overlevenden probeert te vermijden. Een zombie-apocalypse is een oud concept, maar het fantastische verhaal van Robert Kirkman weet het nog interessant te houden. In het eerste seizoen komt de groep erachter dat ze allemaal geïnfecteerd zijn en na hun sterven gegarandeerd in walkers veranderen. Met zo’n opzet zou het bijna niet goed af kunnen lopen, zou je in ieder geval denken. Het zombievirus is namelijk extreem besmettelijk en wanneer iedereen geïnfecteerd is, zou dit haast het einde van de wereld betekenen, toch?

Nou, de serie draait nog steeds met nu in totaal negen (!) seizoenen. Ze doen nu al twee seizoenen met dezelfde bad guy en de mensen zijn het helemaal zat. Vooral omdat het ook niet bepaald je favoriete bad guy is. Volgens de IMdB-pagina is de populariteit, naast de kijkcijfers, ontzettend gedaald. Het begint te voelen alsof de makers van de serie de wereld nog graag willen redden, maar het ze simpelweg niet lukt. Iedereen wist vanaf seizoen één dat het niet goed kon aflopen. Sterker nog, het hóórt niet goed af te lopen! Daarom had de serie ongeveer drie seizoenen geleden al kunnen afronden. Dan was het een sterke, op zichzelf staande serie geweest, die leuk is om later nog eens terug te kijken. Nu zijn zelfs de trailers matig, kijk zelf maar:

https://www.youtube.com/watch?v=zljB0ScC3Mw

2. How I Met Your Mother

De geliefde serie over Ted, Lily, Marshall, Robin en natuurlijk Barney heeft met de finale heel wat losgemaakt bij haar fans. De een vond het fantastisch, de ander een regelrechte ramp. Maar los van de finale, met negen seizoenen was dit ook een nogal lange zit. Het verhaal van Ted, die aan zijn kinderen in de meest bizarre details vertelt hoe hij hun moeder heeft ontmoet, was nogal een lange. Hij spaart geen detail over alle vrouwen die hij heeft gedatet voordat hij uiteindelijk de moeder van zijn kinderen ontmoet.

Lees ook: Krijgt How I Met Your Mother een spin-off?

Sommige afleveringen gingen nog niet eens over een ex, maar over iets wat zijn welbespraakte, rokkenjagende vriend Barney had gedaan die week. Het laatste seizoen speelde zich af over een span van drie dagen, waarin schijnbaar ontzettend veel gebeurd. Maar toen er een aflevering kwam waarbij alle dialoog (Ja, alle dialoog) moest rijmen, vond men het te ver gaan. Wat je van het einde vindt is volledig aan jou, maar van ons had dat einde wel een seizoentje of twee eerder mogen eindigen. Wat we dan wel weer humor vinden is dat de makers dit zelf erkennen in de promo van het laatste seizoen.

3. Scrubs

De geliefde ziekenhuisserie – met Zach Braff in de hoofdrol – volgt het verhaal van J.D., die net is afgestudeerd (geneeskunde) en gaat werken bij een ziekenhuis. In de serie maakt hij dingen mee, soms grappig, soms serieus, waardoor hij tijdens de serie ontzettend groeit en in het ‘laatste’ achtste seizoen een volwaardige, respect-eisende dokter is geworden. En met een emotioneel en mooie afgesloten finale kwam de serie tot een einde en konden de fans weer verder. Mooi toch?

Daar dachten de makers anders over! ‘We kunnen er nog wel een extra seizoen uit persen’ en daar ging het dus compleet fout. In dit seizoen, wat onder dezelfde naam eigenlijk een spin-off moet voorstellen, is J.D. een opleider van nieuwe doktoren aan med school. Hij heeft in dezelfde schoenen gestaan als de mensen die net aankomen wat hem een fantastische opleider maakt. Het concept is misschien wel leuk, maar de uitvoering was waardeloos. De makers werden overladen met kritiek van de fans die riepen dat het een typisch gevalletje uitmelkerij was. Na dit seizoen was deze spin-off toch maar gecancelled, en dat is maar beter ook.

4. Two And A Half Men

Het bombastische verhaal van Charlie Sheen en zijn door drugs aangewakkerde agressie is bij menig persoon bekend. Tegenwoordig zit hij waarschijnlijk in zijn penthouse ergens in Hollywood nog meer drugs te doen, maar de serie Two And A Half Men was voor hem een fantastische bron voor inkomsten. De serie volgt het verhaal van Charlie Harper, een jingle-writer die van het leven geniet in Los Angeles. Dit verandert wanneer zijn broer en 10-jarig neefje bij hem moeten wonen. De eerste seizoenen waren een gigantisch succes.

Na een een ruzie met de producer van de show werd Charlie Sheen echter ontslagen. De meeste mensen zouden de show maar gaan afronden, maar niet Chuck Lorre. Hij schreef Charlie uit de serie en ging verder met Ashton Kutcher als de nieuwe comic relief. Veel mensen waren hier überhaupt al niet van te spreken en dit werd alleen maar erger toen ook acteur Angus T. Jones (die het neefje Jake speelt) werd ontslagen. Twee van de drie Two and a half men deden al niet meer mee maar nog altijd wist Chuck Lorre van geen ophouden. Na een bijzonder stompzinnige finale is de show in vlammen opgegaan en is Lorre met zijn volgende project gestart: The Big Bang Theory, wat nu overigens ook aan zijn elfde seizoen is begonnen.

Door: Jasper van Leeuwen

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: