noorse-miljardair-jong

Deze jonge miljardair (24) heeft een wel heel excentrieke levensstijl

Dat iedereen het recht heeft om te doen en te laten met zijn of haar centen is een onmiskenbaar feit. De Noorse Gustav Magnar Witzoe maakt het alleen wel heel erg bont. De 24-jarige jongen is volgens Forbes één van de rijkste jongeren ter wereld met een vermogen van een onvoorstelbare 1,9 miljard dollar. Hoe Gustav aan dat geld komt? Zijn vader, eigenaar van het Noorse visbedrijf SalMar, heeft aan zijn knul meer dan de helft van de aandelen van SalMar gegeven. De manier waarop de jongeling met het geld omspringt roept echter vraagtekens op.

Sushi en naakte vrouwen

Vaderlief vertelde aan Forbes dat het niet makkelijk was om zijn zoon zoveel van het bedrijf – en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken – te schenken. Hij zag snel in dat zo’n beslissing een enorme impact kan hebben op je leven. “Er zijn voor- en nadelen. Zo’n beslissing kan je leven helemaal veranderen. De kans dat vrienden je laten vallen is ontzettend groot”, aldus de oprichter van het beursgenoteerde bedrijf. Dat het leven van Gustav Magnar Witzoe op z’n kop staat is een understatement, want op dit moment geeft hij het geld uit als water. Op zijn Instagram-account is veelvuldig te zien hoe hij in oliestaten champagne drinkt en zelfs sushi van een naakte vrouw eet.

This guy 👌☝ #tb

Een bericht gedeeld door Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) op

Sulten?

Een bericht gedeeld door Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) op

Toekomst Gustav Witzoe

Het heeft er dus alle schijn van dat Gustav alle adviezen van zijn vader in de wind slaat, maar hoe verdient hij dan op dit moment zijn geld? Witzoe staat te boek als model en investeert verder in tal van kleine start-ups. Hij heeft echter al kenbaar gemaakt dat hij voor zichzelf geen toekomst in SalMar ziet. Wat hij dus op de lange termijn van plan is, is onbekend.

Dankzij Forbes, die een lijst van de jongste miljardairs heeft samengesteld, weten we nu wie deze jongen is, maar er zijn meer lijsten die het roemrijke blad maakt. Zo verscheen onlangs nog een lijst van mensen die schathemeltjerijk zijn geworden van bitcoins en andere cryptomunten. De achtergronden van deze personen vind je hier.

Bron beeld: Instagram Gustav Magnar Witzoe

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

2 comments

Comments are closed.