reizen-vrienden-verstandig

Wil jij reizen en backpacken met jouw beste vriend? Let dan op deze vijf dingen!

Er zijn weinig dingen die jongeren zo graag doen als reizen. Stedentripje hier, backpacken in Azië daar; het kan niet op. Maar voor sommigen is het lastig om de juiste partner te kiezen. Je kunt je beste vriend wel meenemen op reis, maar dat maakt hem of haar niet direct jouw hoop in bange dagen in de Braziliaanse jungle. Daarom heeft The Telegraph een aantal criteria voor jouw ideale reismaatje onder elkaar gezet. Een lijst waar we veel van kunnen leren!

Neem jij jouw beste vriend mee op reis?

Dat is de grote vraag, maar daar heeft de Amerikaanse krant wat op gevonden. Aan de hand van deze punten kom jij er in razend tempo achter of je beste vriend ook jouw ideale partner is in het buitenland.

1. Kijk naar de prioriteiten

Kijk, het is heel simpel. Als jij nieuwe culturen en landen wilt ontdekken is dat prima. Maar ga dan niet met iemand die het liefst elke avond liters wodka naar binnen giet en met drie dames naar z’n kamer gaat. Dan ontstaan er vanzelf spanningen. Zorg ervoor dat jullie op één lijn zitten, want dan voorkom je direct een hoop irritaties.

2. Wat is het budget?

Een inkoppertje, maar niet onbelangrijk! Hoor jij bij de nouveau riches? Dan is de kans groot dat jij met minder dan een vijfsterrenhotel geen genoegen neemt. Maar heeft jouw beste vriend geen nagel om aan z’n kont te krabben, dan zijn jullie geen perfect reisduo.

3. Wat dragen ze bij?

Jullie hoeven niet hetzelfde te zijn, maar als jij alles moet doen en als enige de taal spreekt, dan raken de verhoudingen snel scheef. Uiteindelijk neemt altijd één iemand de leiding, maar het helpt als jullie allebei een vreemde taal spreken en assertief zijn.

4. Hoe zit het met gezond verstand?

Als jij in Azië of Zuid-Amerika backpackt, weet je zeker dat er een hoop onverwachte dingen gebeuren. Niks mis mee, maar weet wel hoe je daarop moet reageren en anticiperen. Wees dus beiden goed voorbereid, want als één van de twee dat niet doet loop je grote risico’s.

5. Heb vooral plezier!

We hebben nu een hoop negatieve en enge dingen genoemd, maar vergeet niet om een geweldige tijd te hebben! En dan is het handig als je iemand mee hebt die net zo kan genieten en lachen als jij! Als jij eraan denkt om met jouw beste vriend te reizen, dan is dit vast geen enkel probleem.

Kies je ervoor om in je eentje nieuwe landen te ontdekken, dan hebben we goed nieuws voor je. Experts op het gebied van alleen reizen hebben een lijst van landen opgesteld waar jij je (figuurlijk) in kunt verliezen!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: