beste-landen-alleen-reizen-vakantie

Reisexperts onthullen wat de beste landen zijn om alleen op vakantie te gaan

Alleen op vakantie gaan is voor velen een stiekeme droom, maar ook eentje die nauwelijks wordt vervuld. De angst dat je iets overkomt, onvoldoende contact te krijgen met buitenlanders en eenzaamheid zijn slechts een paar redenen hiervoor. Bij CN Traveler merken ze dit ook en daarom vonden zij het tijd om een positiever licht over het alleen reizen te schijnen. Zij lieten enkele werknemers aan het woord over wat alleen reizen voor hen zo uniek maakt en  door welke landen ze het liefst alleen heen trekken. Een paar voorbeelden zijn hieronder te lezen!

Costa Rica

beste-landen-alleen-costa-rica

Meg: “Costa Rica voelt als een oase. Toen ik er was, was het gewoon de ontsnapping die ik nodig had van de drukte van het dagelijks leven. Ik voelde me veilig, maar ook weg van de wereld, en als natuurliefhebber voelde ik me volledig één met mijn omgeving. Ik ging zeven volle dagen de natuur in, ging wandelen in de regenwouden en eindigde elke dag in de hete bronnen die waren ontstaan door vulkanische thermische activiteit. Daar vond ik een thuis weg van huis en heb sinds mijn terugkeer een permanente verhuizing naar Costa Rica gepland.”

Finland

beste-landen-alleen-finland

“Ik zou absoluut graag solo naar Finland reizen!”, aldus Diane. “Ik ben er nooit geweest, maar het is altijd een droom van mij geweest om het noorderlicht te zien (en nu, met de nieuwe mobiele iglo’s in Kakslauttanen Arctic Resort, is er nog meer reden om te bezoeken). Alleen reizen is geweldig omdat je je eigen route kunt kiezen – je kunt de hele dag niets doen en je er niet schuldig over voelen. Bovendien hoef je geen compromis te sluiten over wat je maar wilt, omdat je niet hoeft te overwegen wat jouw reismaatje nodig heeft. Ik heb niet genoeg solo gereisd, maar ik ben zeker van plan meer alleen te reizen in de nabije toekomst.”

Japan

beste-landen-alleen-reizen-vakantie

“Ik hou van Japan voor solo reizen, alleen al omdat er zoveel te zien, te proeven en te doen is. Wie heeft er nog iemand nodig als je kilometerslange manga hebt om er doorheen te komen, en ramenwinkels die je bijna smeken om alleen te eten? Het uitgestrekte openbaar vervoersnetwerk van het land maakt het ook gemakkelijk om zich te verplaatsen zonder veel coördinatie, en de criminaliteit is extreem laag. Je wordt zeker uit je (culturele) comfortzone geduwd, maar is dat niet het punt van reizen?”, aldus Katherine.

Argentinië

beste-landen-alleen-argentinie

Megan: “Grote steden zijn eenvoudig te bezoeken, omdat je nooit echt alleen bent; kleine steden voelen altijd een beetje meer intimiderend voor de soloreiziger (in elk geval voor deze). Ik vermeed ze altijd, uit angst voor verveling: ‘kon ik mezelf echt fulltime vermaken?’ Maar een solo-reis door de Andes veranderde mijn perspectief volledig. Elk klein stadje waar ik doorheen kwam (een reeks pueblo’s in het noorden van Argentinië, in het bijzonder) zorgde ervoor dat ik verliefd werd op volledig alleen zijn. Mensen merkten me op en stonden te popelen om hulp te bieden en de tijd die ik alleen doorbracht prikkelde al mijn zintuigen. Zonder aan iemand anders te denken, zonder met iemand anders te hoeven praten, nam ik egoïstisch elk greintje van de omgeving in mij op. Sindsdien heb ik genoten van solo reizen naar kleinere steden – ik ‘bewaar’ mijn reismaatjes voor zwaardere bestemmingen.”

Voor de één is alleen reizen bijzonder prettig, de ander doet er juist alles aan om zoveel mogelijk kosten te besparen. Op Reddit werden hiervoor enkele nuttige tips gedeeld, waarvan dit de belangrijkste waren.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: