noorderlicht-kijken-finland-01

In Finland bekijk je het noorderlicht in dit mobiele hotel

In Nederland doen we na een aantal grauwe maanden zo langzamerhand een moord voor een zonnige, warme dag, maar als je de kans hebt om in de sneeuw het noorderlicht te bekijken, maken we graag een uitzondering. De hotellerie in Scandinavië mag met betrekking tot het magische poollicht genoeg concurrentie hebben, maar dit Finse bedrijf brengt het hotel naar het noorderlicht toe, letterlijk.

Het nog niet bekende ‘slee hotel’ en verhuurbedrijf Kilpissafarit ligt op de grens van Finland en Noorwegen in het plaatsje Kilpisjärvi. Zij zorgen ervoor dat kleine cabines van 4,5 bij 2 meter (voor twee personen, hun woorden, niet de onze) op een slee worden geplaatst en jou naar dit natuurfenomeen brengen. Ondanks de beperkte ruimte vind je alles in de mobiele kamer wat je nodig hebt: een bed, eettafel, verwarming een uiteraard een toilet.

Noorderlicht Finland bekijken

Op dit moment zijn er nog maar drie van deze hotels, maar wie op deze manier het noorderlicht kan bekijken, heeft dan ook de ervaring van zijn (of haar) leven. Jonny Cooper, oprichter van Off the Map Travel en bedenker van dit concept, verklaart tegenover The Daily Mail dat dit een unieke ervaring biedt: “omdat je hier weg bent van de door de mens veroorzaakte lichtvervuiling, is dit de perfecte manier om gasten de best mogelijke gelegenheid te bieden om het noorderlicht te ervaren en te genieten van de stilte van de Arctische vlaktes.”

Dit is echter niet de enige manier om in de Finse sneeuw naar het noorderlicht te kijken. Eerder werd al bekend gemaakt dat je in glazen iglo’s kunt verblijven om daar in een luxe appartement op je dooie gemakje dit te kunnen aanschouwen. Er is in ieder geval keuze genoeg!


Bron beeld: Facebook

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.