premier-league-kleuren-beeld

De simpele reden dat de Premier League de aantrekkelijkste competitie is

Het gras lijkt altijd groener bij de buren, maar in het geval van de Engelse Premier League is dit echt zo! Het is de competitie met het leukste voetbal, meeste sfeer en waar de ponden als water uit worden gegeven. Het is dan ook niet voor niets dat fans hier op afstand het liefst naar kijken. Toch is er één andere simpele en eenvoudige reden waarom de Premier League zo aantrekkelijk is.

Cameravoering Premier League

Een oplettende twitteraar met de naam ty (@finalthrd) merkte op dat de manier waarop de Premier League in beeld komt aanzienlijk verschilt van andere competities. Je hoeft enkel naar de tweet hieronder te kijken om het verschil te zien tussen de Engelse competitie en die uit Italië.

Hoe kan het dat het verschil zo immens groot is? Volgens ty ligt het aan een paar verschillende factoren. Het heeft te maken met de kleuren die handmatig feller worden gemaakt, de kwaliteit van de camera’s in het stadion die beter zijn, en het geluid van de supporters in het stadion.

Lees ook: hoe is het met de vorige topscorers van de Eredivisie?

Wie denkt dat dit toeval is en overschat wordt, heeft het mis. Veel populaire (mobiele) games zijn een groot succes geworden vanwege hun felle kleuren en dito geluid. De Premier League heeft dus een gouden zet met deze keuzes gedaan.

Het is iets wat na deze tweet ook anderen is opgevallen. Hieronder zie je bijvoorbeeld hoe het camerawerk er in Turkije uitziet.

Eredivisie

Hoewel de (beeld)kwaliteit van de Premier League ongeëvenaard is, kunnen we er in de Eredivisie ook wat van. Het beeld en geluid is in orde, maar het voetballend vermogen loopt in dit geval behoorlijk achter. Één van deze ploegen is bijvoorbeeld FC Emmen. Zij gaan een lastig debuutjaar op het hoogste niveau tegemoet, maar dit wordt gecompenseerd met inzet en heel veel humor. Iets wat ook niet onderschat mag worden.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: