Onthullingen-vliegtuig

Piloten onthullen: zes dingen waardoor je niet meer van vliegen houdt

Niet iedereen kijkt er met plezier naar uit om in het vliegtuig te stappen en op vakantie te gaan. Die paar weekjes ertussenuit, daar zegt niemand nee tegen, maar een eindje vliegen is een ander verhaal. Ondanks het feit dat vliegen de veiligste manier van vervoer is, hebben veel mensen last van vliegangst (ongeveer drie miljoen in Nederland). De reden? Het feit dat je niet de controle hebt over het toestel waar je in zit. Zet je dan maar schrap voor dit artikel, want deze feiten zorgen ervoor dat je niet rustiger plaatsneemt in die ijzeren buis.

Quora

Business Insider liep namelijk het sociale netwerk Quora af om erachter te komen wat we eigenlijk niet mogen weten in een vliegtuig. Piloten doen daar een boekje open en de volgende feiten liegen er niet om!

Piloten krijgen andere (lees: betere) maaltijden
Alles om ervoor te zorgen dat de piloot niet ziek wordt. Daarom is er ander, beter voedsel voor het personeel, dan voor de passagiers. Was getekend, piloot Hari Sanil.

Drink geen koffie en thee
Uit een studie van de EPA blijkt dat het water in vliegtuigen niet goed is. Dé reden waarom vliegtuigpersoneel nooit koffie of thee zal drinken. En misschien dat jij dat beter ook niet kunt doen.

Zuurstofmaskers hebben geen lang leven
Een kwartier. Dat is de tijd dat zuurstofmaskers werken. Daarna ben je toch echt op je eigen longen aangewezen. Gelukkig doet de piloot er ook niet langer over om het toestel te laten zakken naar een normale, veilige hoogte. Kun je weer opgelucht ademhalen.

Piloten downscalen elk probleem
Is er totaal geen zicht meer? Dan wordt dat gecommuniceerd als ‘wat mist’. Iets kapot aan het vliegtuig? ‘Er zijn wat technische problemen, waardoor er wat vertraging is.’ Alles om de rust onder de passagiers te bewaren.

Ze worden vaak getroffen door de bliksem
Meer dan één keer per jaar heeft een vliegtuig hier last van. Dan is het maar goed dat deze ijzeren vogels hier tegen bestand zijn.

Piloten dragen wapens tijdens de vlucht
Niet iedereen, maar sinds de aanslagen op 11 september is dit voor sommige piloten een must. Na deze gebeurtenis ontstond de Federal Flight Deck Officer. Ook hier geldt, alles om de rust en veiligheid te bewaren.

Bron: Business Insider

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.